Tgrt Haber

Milyarder moda devi Hermes'in varisi, bahçıvanına servet bırakıyor! Dünyanın en zenginleri listesinde

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Tribune de Genève
18 Aralık 2023 11:35 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 12:25
Milyarder moda devi Hermes'in varisi, bahçıvanına servet bırakıyor! Dünyanın en zenginleri listesinde

Hermes'in milyarder varisi Nicolas Puech 11.7 milyar dolarlık servetinin yarısını eski bahçıvanına bırakmayı planlıyor.

Dünyaca ünlü tasarım evi Hermes'in varisi Nicholas Puech şirketin geleceği ile ilgili çarpıcı bir karara imza attı. 1837'de kurduğu at eyeri üretim atölyesini moda alanında dev bir Fransız şirketi haline getiren Thierry Hermès'in soyundan gelen Nicolas Puech, servetinin büyük bir kısmını evlat edinmeyi planladığı eski bahçıvanına bırakmak istiyor.

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ LİSTESİNDE

İsviçre gezetesi Tribune de Genève'nin haberine göre Puech, Hermes'in sermayesinin yüzde 5,7'sine sahip. Ne kadar küçük bir pay olsa da, bu pay onu şirketin en büyük bireysel hissedarı yapıyor. Forbes, Puech'in net servetini 11,7 milyar dolar olarak tahmin ediyor ve bu da onu dünyanın en zengin 161. kişisi yapıyor.

Tribune de Genève'in haberine göre, asıl işi bahçıvanlık olan ev hizmetlisi, Puech için onlarca yıl boyunca tamirci ve konut yöneticisi gibi görevlerde bulundu. 51 yaşında olan ve aslen Faslı bahçıvanın evli ve iki çocuk sahibi olduğu biliniyor.

Gazetenin haberine göre Puech, tek yakınları olarak gördüğü çiftin çocuklarını da bir süredir çevresine "evlatlıklarım" diye tanımlıyor.

ŞİMDİDEN ZENGİN ETTİ

Gazetede verilen bilgiye göre, Puech çifte 2015 yılında Fas'ın Marakeş kentinde bir villa satın almaları için 1,5 milyon eurodan fazla miktarda para bağışladı. Ayrıca çiftin İspanya ve Portekiz'de çeşitli mülkler ve yaklaşık 50 parça tarım arazisinin yanı sıra İsviçre'nin Montrö kentinde 4,5 milyon dolardan fazla değere sahip bir villaya sahip olduğu belirtldi.

Habere göre Puech avukata evlat edinme​ işlemlerini başlatmasını söyledi ve yetkililerin bir karar vermesini bekliyor. Tribune de Genève, bu işlemin başarılı olması halinde, bahçivanın Puech'in servetinin en az yarısını miras​ alabileceğini bildirdi.

ŞİRKETİN 2022 GELİRİ 11,6 MİLYAR EURO

Puech daha önce sevetini 2011 yılında kurduğu vakfa bırakmayı kabul etmişti. Isocrates Vakfı kamu yararına çalışan araştırmacı gazetecilik girişimlerine fon sağlarken Puech de vakfın başkanı olarak görev yapıyor.

Moda devi Hermes, 2022 yılında 11,6 milyar euro gelir ve 3,4 milyar euro net kâr elde etmişti.

Kaynak: Tribune de Genève

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...