Tgrt Haber

Milyonluk mirastan torunlarına bıraktığı şoke etti hakim zengin dedeyi haklı buldu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
05 Mart 2024 17:04 - Güncelleme : 05 Mart 2024 17:24
Milyonluk mirastan torunlarına bıraktığı şoke etti hakim zengin dedeyi haklı buldu

İngiltere'de milyoner bir dede, her bir torununa sadece 50 sterlin miras bıraktı. Zengin dedenin avukatlarına neden böyle bir talimat verdiği ortaya çıktı. 

İngiltere'de yaşayan Frederick Ward Snr, ölümünün ardından geride 450 bin sterlinlik daire ve 500 bin sterlin bırakmasına rağmen torunlarına sadece 50 sterlini miras​ bıraktı. Akciğer hastalığı nedeniyle 3 kez hastaneye kaldırılmasına rağmen hiçbir torunu kendisini ziyaret etmedi. Bu durum yaşlı adamı üzünce avukatlarına miras talimatı verdi. 

Milyonluk mirastan torunlarına bıraktığı şoke etti hakim zengin dedeyi haklı buldu - 1. Resim

TORUNLAR MAHKEMEYE KOŞTU

Fred'in ölümünün ardından 50 sterlinlik mirası duyan 5 torun mahkemeye koştu ve mirastan hak iddia ettiler. Yüksek mahkeme​ yargıcı James Brigthwell, vasiyetin 'tamamen rasyonel' olduğunu hükmetti ve torunların, dedeleriyle çok sınırlı temasa geçtiklerini belirtti. 

Dailymail'in haberine göre, torunların her birine amcaları tarafından 50 sterlin nakit içeren bir zarf verdi. 

Milyonluk mirastan torunlarına bıraktığı şoke etti hakim zengin dedeyi haklı buldu - 2. Resim

YARGIÇ DEDEYİ HAKLI BULDU

Yargıç Brightwell, kardeşlerin dedelerini hastanede ziyaret etmediklerini, çünkü onlara onun orada olduğu bilgisi verilmediği yönündeki savunmalarını ise "taraflar arasındaki temasın her halükarda kesilmiş olduğu" yönünde değerlendirdi.

Ayrıca yargıç, vasiyetin geçersiz olduğu yönündeki iddiaları da reddetti.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...