Tgrt Haber

Mısır, ABD'nin İran stratejisine destek verdi

15 Ekim 2017 06:28
Mısır, ABD'nin İran stratejisine destek verdi

Mısır Dışişleri Bakanlığından, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı "yeni İran stratejisinin" desteklendiği bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın duyurduğu "yeni İran stratejisinin" memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, "ABD Başkanı tarafından açıklanan strateji, Mısır tarafından ilgiyle takip edildi." ifadelerine yer verildi.
Söz konusu stratejinin, Mısır'ın, İran'ın bölgedeki politikalarına yönelik "derin kaygısının sebep ve nedenlerini de içerdiği" kaydedilen açıklamada, Mısır'ın, "Arap ülkelerinin içişleri üzerindeki olumsuz etkileşimi durdurmak için her daim Ortadoğu'da güven artırıcı faktörleri güçlendirme ihtiyacı duyduğu" vurgulandı.
Açıklamada ayrıca, Mısır'ın, Ortadoğu'nun nükleer ve kitle imha silahlarından arındırılması gerektiği konusundaki tavrı yinelendi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...