Tgrt Haber

Mısır-Gazze sınırında tünel çöktü

01 May 2015 17:27
Mısır-Gazze sınırında tünel çöktü

Gazze-Mısır sınırındaki bir tünelin çökmesi sonucu 1 Filistinlinin öldüğü bildirildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır sınırındaki tünellerden birinde çalışan 26 yaşındaki Muhammed el-Leham isimli Filistinli, tünelin çökmesi sonucu yaşamını yitirdi.. 
İsrail ablukası altındaki Gazze'de demokratik seçimle işbaşına gelen Hamas'ın yönetimi devralmasının ardından, 2007 yılında Mısır-Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı ticari geçişler için kapatılmıştı. İsrail ablukası ve söz konusu sınır kapısının kapatılması nedeniyle Filistinliler, temel ihtiyaçlarını giderebilmek için tünellere yönelmişti.Gazze-Mısır arasındaki çok sayıda tünelden, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzemeyle akaryakıt geçiriliyordu.Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından iktidara gelen yeni yönetim, Filistinlilerin "can damarı" olarak gördüğü tünellerin büyük kısmını yıkmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...