Tgrt Haber

Mısır hükümeti ateşkes için devreye girdi!

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2023 18:12 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 18:24
Mısır hükümeti ateşkes için devreye girdi!

İsrail tarafından abluka altında olan Gazze'de insanlar temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak noktaya geldi. Gazze'de elektrik santralin yakıtının tükenmesiyle hastanelerin hizmet vermesi de artık mümkün olmayacak. Mısır hükümeti ise Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırılması için altı saatlik ateşkes teklif ettiğini bildirdi.

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırıların ardından savaş ilanı veren İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi​'ni bombardımana tutmaya devam ediyor. Çatışmanın 5. günündetaş taş üstünde kalmayan Gazze'de insanlar, canlarını zor kurtarıyor.

Al jazeera'nın haberine göre  Mısır hükümetinin Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırılması için altı saatlik ateşkes teklif ettiği belirtildi. Mısırlı iki güvenlik kaynağı, çarşamba günü yaptığı açıklamada Kahire'nin ABD, İsrail ve Filistin​ ile Gazze Şeridi sınırından insani yardım sağlama planlarını görüştüğünü söyledi.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan kaynaklar, yardımın Gazze ile Mısır​'ın Sina Yarımadası arasındaki Refah sınır kapısından geçeceğini ifade etti.

ÇİN ARABULUCULUK İÇİN ÖNERİDE BULUNDU

Çin, İsrail ile Filistin arasında ateşkes sağlanması, şiddetin durdurulması ve Filistin halkına insani yardım sağlanmasına yönelik çabalar için Mısır ile çalışmaya hazır olduğunu bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail ile Filistin arasında gerilim ve şiddetin tırmanmasından ve artan sivil can kayıplarındaki artıştan derin kaygı duyulduğuna dikkat çekilerek, "Çin, tarafları ateşkese ve şiddeti sonlandırmaya teşvik etmek, Filistin halkına insani yardım sağlamak ve başta Gazze Şeridi olmak üzere Filistin'deki insani krizin derinleşmesini önlemek için Mısır ile iletişimi ve eş güdümü sürdürmeye hazırdır" denildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...