Tgrt Haber

Mısır, Katar ve BM yetkilileri araya girdi: İsrail ve Filistinli gruplar arasında ateşkes

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 May 2023 11:20 - Güncelleme : 03 May 2023 11:34

Filistinli Cihad Hareketi lideri Hıdır Adnan'ın İsrail hapishanesinde açlık grevi esnasında ölümünün ardından başlayan çatışmalar son buldu. İsrail ve Filistinli gruplar, aralarında ateşkes konusunda uzlaştı.

İsrail hapishanesinde 87 gündür açlık grevinde olan Filistinli tutuklu Hıdır Adnan’ın dün sabah hayatını kaybetmesinin ardından abluka altındaki Gazze Şeridi​'nden İsrail yönüne 30'dan fazla roket atıldı. İsrail ve Filistinli gruplar, Gazze'de çatışmalardan sonra ateşkes sağlandı. 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, anlaşma için Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerinin arabuluculuk yaptığı ifade edildi.

İsrail ve Filistin​ arasında, 86 gündür açlık grevinde olan Hıdır Adnan’ın İsrail’de bulunduğu hapishanede hayatını kaybetmesinin ardından tansiyon yeniden yükselmiş, Gazze Şeridi’nden İsrail’in güneyine 37 roket fırlatılmıştı.

Saldırıda 12 kişi yaralanırken, herhangi bir can kaybı bildirilmemişti. İsrail de Filistin’in saldırılarına misilleme olarak Gazze Şeridi’ne hava saldırısı düzenlemişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...