Tgrt Haber

Mısır, Lübnan, Suriye ve Irak da Kahramanmaraş'taki depremden etkilendi: Suriye'de 810 kişi hayatını kaybetti

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
06 Şubat 2023 15:30 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 18:48

Son dakika haberi: Kahramanmaraş depremi, Orta Doğu'da birçok ülkede şiddetle hissedildi. Mısır, Lübnan, Suriye ve Irak depremden etkilenirken Suriye'de ilk belirlemelere göre en az 810 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi yaralandı. Deprem nedeniyle Suriye'nin İdlib iline bağlı Armanaz beldesindeki bir bina yıkıldı. Sivil savunma ekipleri ve Bölge sakinleri, yıkılan binanın enkazında arama kurtarma çalışması başlattı.

Kahramanmaraş​'ın Pazarcık​ ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin başka ülkelerde de hissedildiği bildirildi. Mısır, Lübnan, Suriye​ ve Irak'ta da güçlü deprem​ etkisini gösterdi.

Bölgedeki AA muhabirleri ve sarsıntıya tanık olanlardan alınan bilgilere göre, Mısır'ın başkenti Kahire ve çevresinde hissedilen deprem yaklaşık 30 saniye kadar sürerken halk arasında büyük endişe oluşturdu.

Lübnan'ın başkenti Beyrut başta olmak üzere, ülkenin tümünde hissedilen depremden dolayı evlerinden çıkan birçok kişi geceyi arabalarında geçirdi.
Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala'da da hissedilen deprem sebebiyle insanlar can güvenliği endişesiyle evlerinden çıktı.

SURİYE'DE 810 ÖLÜ

Deprem güçlü bir şekilde Suriye'nin başkenti Şam​'da, Lazkiye'de Halep'te ve ülkenin kuzeyindeki birçok bölgede hissedildi. Suriye devlet medyasının aktardığına göre, Halep, Hama ve Lazkiye'de deprem nedeniyle en az 810 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş şehrinde meydana gelen ve Suriye'nin Halep, Hama ve Lazkiye şehirlerinde de hissedilen 7.4 büyüklüğündeki depremde en az 810 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 315'ten fazla kişi yaralandı.

Deprem sebebiyle resmi bir açıklama henüz yapılmazken, sosyal medya üzerinden Suriye'nin kuzeyindeki bazı bölgelerde, evlerin yıkıldığına ilişkin paylaşımlar yapılıyor.

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...