Tgrt Haber

Mısır'da zincirleme facia! Araçlar alev topuna döndü: 32 ölü, 63 yaralı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
28 Ekim 2023 16:01 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 16:25

Mısır'da çöl yolu üzerinde birden fazla aracın karıştığı zincirleme trafik kazası sonucu ortalık adeta savaş alanına döndü. Feci kazada onlarca kişi hayatını kaybederken, çok sayıda da yaralının olduğu bildirildi.

Mısır​'da katliam gibi bir trafik kazası​ meydana geldi. Zincirleme kazaya karışan araçların alev topuna döndüğü faciada onlarca ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Mısır Sağlık Bakanlığı kazaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ülkenin kuzeyindeki Vadi en-Natrun bölgesi yakınlarında, Kahire-İskenderiye çöl yolu üzerinde yolcu otobüsü ile çok sayıda aracın karıştığı bir trafik kazası meydana geldiği belirtildi.

32 ÖLÜ, 63 YARALI VAR

Kaza sonrası araçlardan bazıları alev aldı. İlk belirlemelere göre kazada 32 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, El-Buhayra ilindeki hastanelere hazırlık durumunun artırılması talimatı verildi.

KAZANIN SEBEBİ

Mısır merkezli "Mısri el-Yevm" gazetesi, kazaya yoğun sis ve olumsuz hava şartlarının neden olduğunu belirtti. İhlas Haber Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre ise Mısır medyasının polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, bir araçta meydana gelen yağ sızıntısının çarpışmaya yol açtığı kaydedildi.

Devlete ait "Ahbar el-Yevm" gazetesinin haberinde de "İskenderiye çöl yolunda çok sayıda aracın çarpışması sonucu korkunç bir kazanın meydana geldiği ve büyük bir yangın çıktığı" ifade edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...