Tgrt Haber

Mısır'dan İsrail'e çağrı: Saldırılar durdurulmalı

13 Kasım 2018 04:02
Mısır'dan İsrail'e çağrı: Saldırılar durdurulmalı

Mısır yönetimi, İsrail'e, Gazze'ye yönelik saldırıları durdurması gerektiğini bildirdi.

Mısırlı ismi açıklanmayan üst düzey bir yetkili, İsrail makamlarına, Gazze'ye yönelik saldırıları durdurması ve ateşkes sürecine bağlı kalması gerektiğini söyledi.

AA'nın Mısır devletine ait El-Ahram ve "Ahbar el-Yevm" gazetelerine dayandırdığı habere göre; üst düzey yetkili ayrıca, silahlı mücadeleye sürüklenilmemesi için Gazze'deki Filistinli grupların liderleriyle görüşmeler yapıldığını ve Mısır'ın, Gazze'deki durumu yakından takip ettiğini aktardı.

Yine Mısır'daki ilgili makamların, İsrail ve Filistin taraflarıyla saldırıların durması konusunda temaslarını yoğunlaştırdığı kaydedildi.

Gazze'den civardaki Yahudi yerleşim yerlerine roket atılmasının ardından İsrail ordusu, akşam saatlerinde Gazze'ye hava saldırısı başlatmıştı. İsrail saldırılarında 3 Filistinli şehit olmuş, 9 kişi de yaralanmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...