Tgrt Haber

Ukrayna hükümeti molotof kokteyli tarifi paylaştı

28 Şubat 2022 09:53 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 10:18
Ukrayna hükümeti molotof kokteyli tarifi paylaştı

Rusya ordusu Ukrayna’da ilerleyişini sürdürürken, Ukrayna hükümeti çeşitli sosyal medya hesaplarından, halkın işgalcilerden ülkeyi savunmaları için Molotof kokteyli yapımı ve kullanımı bilgilerini paylaştı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin beşinci gününde Rus ordusu, başkent Kiev dahil birçok bölgede ilerlemeye çalışıyor. Ukrayna ordusu direnişini sürdürürken ağır bombardımana rağmen bazı şehirlerin kontrolünü tekrar ele geçirdi.

Karada istediği başarıyı elde edemeyen Rusya, savaş uçakları ve balistik füzelerle sivil yerleşim yerleri dahil olmak üzere çok sayıda stratejik öneme sahip noktaları bomba yağmuruna tuttu.

UKRAYNALILAR ASKERLİK ŞUBELERİNE AKIN ETTİ

Ukrayna Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, yaşlarına bakılmaksızın tüm sivillerin askere alınması için prosedürlerin kolaylaştırıldığı bildirilmişti. Bakanlığın açıklamasından sonra Ukraynalılar askerlik şubelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

MOLOTOF KOKTEYLİ PAYLAŞIMI

Ukrayna Devlet Özel İletişim ve Bilgi Koruma Müdürlüğü, Facebook hesabından halkın savunma yapması için Molotof kokteyli tarifi ve nasıl kullanacağı bilgisi içeren broşür görselleri savaşın ikinci gününden beri sosyal medya hesaplarında paylaşıyor.

Ukrayna hükümeti molotof kokteyli tarifi paylaştı

Diğer yandan Ukrayna İçişleri Bakanlığı’na ait Telegram kanalından da yine Molotof kokteyli yapımı tarifi paylaşıldı. Yetkililer, paylaşımla birlikte halkı Ukrayna’yı savunmaya çağırdı.

Ukrayna hükümeti molotof kokteyli tarifi paylaştı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...