Tgrt Haber

Moskova 2. Dünya Savaşı törenlerine cesaret edemedi! Zafer Günü kutlamaları iptal

24 Nisan 2023 09:06 - Güncelleme : 24 Nisan 2023 09:25
Moskova 2. Dünya Savaşı törenlerine cesaret edemedi! Zafer Günü kutlamaları iptal

Moskova yönetimi, Ukrayna'nın işgal girişimi devam ederken 2. Dünya Savaşı törenlerine cesaret edemedi. Kremlin'in törenlerde protesto yaşanma ihtimali nedeniyle çekindiği iddia edildi. 

Geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgali şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Şimdiye kadar Rusya'ya uygulanan yaptırımlar​ kapsamında ülke her geçen gün zarara uğrarken Moskova yönetimi 2. Dünya Savaşı törenlerine de cesaret edemedi. Batılı istihbarat örgütlerine göre, Rus ordusu savaşta büyük kayıplar verdi ve savaş​ karşıtları ülkedeki yerini hala koruyor. Hatta karşıtların sayısının her geçen gün arttığı iddia ediliyor. Bu iddiaları ise 9 Mayıs'taki 2. Dünya Savaşı anmalarının iptal edilmesi güçlendirdi. 

ZAFER GÜNÜ KUTLAMALARI İPTAL

Kremlin yönetimi Rus askerlerinin Ukrayna'da Nazilere karşı savaştığını söylüyor. Uzun süren savaş, ekonomik yaptırımlar ve kayıplar nedeniyle 2. Dünya Savaşı'nın kutlamalarında protesto yaşanacağı tahmin ediliyor.

Kremlin halktan gelmesi beklenen böyle bir tepkiyle karşılaşmamak için Zafer Günü kutlamalarını erteledi.

Ayrıca Ölümsüz Alay yürüyüşleri de iptal edildi. Bu yürüyüşlere binlerce sivil katılıyor. Milliyetçi Ruslar, 2. Dünya Savaşı, Afganistan Savaşı ve Çeçenya çatışmalarına katılan askerlerin portreleriyle ülke genelinde yürüyüşler düzenliyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...