Tgrt Haber

Muallim, 'Yarın ciddi görüşmeler başlamazsa çekiliriz'

24 Ocak 2014 15:12
Muallim, 'Yarın ciddi görüşmeler başlamazsa çekiliriz'

Muallim'in BM Temsilcisi brahimi'ye, 'Yarın ciddi görüşmeler başlamazsa ve diğer taraf ciddi olmazsa, müzakerelerden çekiliriz' dediği ileri sürüldü.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in BM Temsilcisi El Ahdar El İbrahimi'ye, ''Yarın ciddi görüşmeler başlamazsa ve diğer taraf ciddi olmazsa, müzakerelerden çekiliriz'' dediği ileri sürüldü. Suriye resmi haber ajansı SANA, BM ve Cenevre'dekiSuriye heyeti kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Muallim'in İbrahimi'ye, ''Biz ciddiyiz, ciddi şekilde başlamaya (müzakerelere) hazırız ancak diğer tarafta bunu görmüyoruz, müzakereler için müşterek zemin arıyoruz'' dediğini de aktardı.  Suriye krizine çözüm bulmak amacıyla başlatılan Cenevre-2 süreci çerçevesinde BM Temsilcisi El Ahdar El İbrahimi'nin, Esed yönetimini temsil eden heyetle bir araya geldiği bildirilmişti.
Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in, muhaliflerle yüz yüze müzakerelerin cumartesi gününe kadar başlamaması durumunda Cenevre’den ayrılacaklarını söylemesi, muhaliflerin tepkisini çekti. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) üyesi Burhan Galyun, görüşmelerin formatının ve programın BM Temsilcisi El Ahdar El İbrahimi tarafından belirlendiğini vurgulayarak, “Müzakerelerden kaçmak istiyor, topu üzerimize atmaya çalışıyorlar” dedi. AA muhabirinin sorularını yanıtlayan, SMDK müzakere heyetinin danışmanı Galyun, bugün Cenevre’de Suriye yönetimi ve SMDK ile görüşmeleri ayrı ayrı düzenlemeyi BM Temsilcisi El Ahdar El İbrahimi’nin kararlaştırdığını söyledi. El İbrahimi’nin, bu sabah Suriye yönetimiyle öğleden sonra da SMDK heyeti ile görüşmek istediğini ve saatlerin dün belirlendiğini belirten Galyun, buna rağmen Suriye yönetiminden yapılan, muhalefetin sabah görüşmeye gelmediği yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. “Görüşmelerin formatına bizler ya da rejim değil, Sayın El İbrahimi karar verir” diyen Galyun, “Bu açıklamalar propaganda savaşı gibi. Müzakerelerden kaçmak istiyor, topu üzerimize atmaya çalışıyorlar. Bahane arıyorlar” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...