Tgrt Haber

Muhalifler silah bırakıyor

01 Mart 2016 12:13
Muhalifler silah bırakıyor

Suriye'deki ateşkes 4. gününe girerken ülkenin güneybatısındaki Dera'da 1000'den fazla muhalifin hükümetle anlaşıp silah bıraktığı belirtildi.

Suriye’de 27 Şubat’ta başlayan ateşkes ihlal iddialarına rağmen devam ediyor. RİA Novosti ajansı da güneybatıdaki Dera kırsalında en az 1200 muhalifin hükümetle ateşkes anlaşması imzaladığını ve silah bıraktığını aktardı.
Habere göre Dera’daki görüşmeler yerel Askeri İstihbarat İdaresi yetkilisi Wefik Nessir, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanları, Yermuk Tugayları ve yerel savunma güçleri arasında gerçekleşti.
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dera Valisi Muhammed Halid Hennus da ‘ulusal uzlaşı' kapsamında yakında başka gruplarla da ateşkes anlaşması imzalanacağını söyledi. Hennus gönüllü olarak savaşmayı ve silahları bırakanların normal hayatlarına devam edebileceklerini ve devlet tarafından korunacaklarını söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...