Tgrt Haber

Mursi, Mahkemeye Rabia işaretiyle çıktı

15 Nisan 2014 16:39
Mursi, Mahkemeye Rabia işaretiyle çıktı

Mursi, bugünkü duruşmasına 'Rabia işareti' yaparak çıktı. Mursi mahkeme heyetine sırtını dönerek tepki gösterdi.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 130 kişiyle birlikte yargılandığı ve kamuoyunda "hapishaneler baskını" olarak bilinen davanın bugünkü duruşmasına, "Rabia işareti" yaparak çıktı. Mursi duruşmada, mahkeme heyetine sırtını dönerek tepki gösterdi. Mursi ve 130 kişinin yargılandığı davaya, sanıkların "reddihakim talebinin" kabul edilmemesinin ardından, Kahire'deki Polis Akademisi'nde devam edildi. Mahkeme salonuna "Rabia işareti" yaparak giren Mursi'ye salonda bulunanlar, "Dik dur, dik dur ey kahraman, senin hapiste olman vatanı özgürleştiriyor" şeklinde tezahüratlarla destek verdi.
Savunma heyetinden avukat Muhammed ed-Dimati, duruşmada mahkumlarla iletişimlerine izin verilmemesine kızarak, "savunma heyetinin sadece bir dekor olmayacağını ve bütün haklarından yararlanacağını" söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...