Tgrt Haber

NASA tüm dünyanın merakla beklediği raporu paylaştı: UFO bulguları yayımladı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Reuters
14 Eylül 2023 19:00 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 19:26
NASA tüm dünyanın merakla beklediği raporu paylaştı: UFO bulguları yayımladı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 'tanımlanamayan uçan cisim'lere (UFO) ilişkin raporunu paylaştı. Raporda konuyla ilgili 'kesin ve bilimsel sonuçlara varmak için gerekli olan verilere mevcut durumda sahip olunmadığı bildirildi. NASA yöneticileri kesin bir sonuç elde edilmese de 'uzaylı teknolojisini inkar edemeyiz' dedi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) merakla beklenen tanımlanamayan uçan cisimler (UFO) raporunu açıkladı.

Raporda NASA’nın UFO​ hakkında bilgi toplanması için daha fazla çaba göstermesi gerektiği ve ABD Savunma Bakanlığı​ Pentagon’a UFO'ları tespit etmekte yardımcı olması için daha büyük rol oynaması tavsiyesinde bulunuldu. 

Reuters’ın haberine göre, raporda, NASA’nın Dünya ve uzayın izlenmesine yönelik çalışmalarının olduğu ve elde edilen verilerin UAP’leri anlamak için doğrudan kullanılması gerektiği belirtildi.

NASA​ araçları hakkında bilgi verilen raporda, bunların ‘belli çevresel faktörlerin rapor edilmiş belli bir UAP davranışı veya oluşuyla ilişkilendirilip ilişkilendirilemeyeceğine doğrudan karar vererek hayati öneme sahip bir rol oynayabileceği’ ifade edildi. 

NASA tüm dünyanın merakla beklediği raporu paylaştı: UFO bulguları yayımladı

'GEZEGENİMİZİN EN BÜYÜK GİZEMİ'

UAP’lerin ‘gezegenimizin en büyük gizemlerinden biri’ olarak nitelendirildiği raporda, gökyüzünde gözlenen söz konusu nesnelerin balon, hava aracı ya da doğal bir olay olarak değerlendirilemeyeceği, fakat yüksek çözünürlüklü gözlemlerin kısıtlı olduğu vurgulandı. UAP’lere ilişkin pek çok anlatım ve görsel olduğu hatırlatılan raporda, ‘kesin ve bilimsel sonuçlara varmak için gerekli olan verilere mevcut durumda sahip olunmadığı’ bildirildi.

'NE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ'

NASA’nın üst düzey isimlerinden Bill Nelson, 2021'de fırlatılan James Webb teleskobu da dahil olmak üzere son teknolojik gelişmelerin uzayda Dünya benzeri başka gezegenleri bulabileceğini neredeyse kesin hale getirdiğini söyledi. Nelson, UAP'lerin uzaydan geldiğine dair hiçbir kanıt olmadığını, ancak ne olduklarını bilmediğimizi belirtti: ''Bu işe herhangi bir önyargımız olmadan, ancak bir keşif dünyasında olduğumuzu anlayarak başlıyoruz.''

 

HAZİRAN'DA İLK TOPLANTI YAPILMIŞTI

NASA'nın halk arasında UFO olarak bilinen hava cisimlerini incelemek üzere kurduğu kurulun başkanı Princeton Üniversitesi Öğretim Üyesi David Spergel, nisan ayında yapılan ilk basın toplantısında çalışmalarını anlatmıştı. Toplantıda konuşan Savunma Bakanlığı Tüm-Sahalar Anomali Çözüm Ofisi Direktörü Dr. Sean Kirkpatrick de şimdiye dek 800’den fazla UFO, aylık 50 ile 100 civarında ihbar geldiğini söylemişti.

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...