Tgrt Haber

NASA'dan "Ay'da yaşam olabilir" açıklaması

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Business Insider
12 Haziran 2023 09:09 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 10:53
NASA'dan "Ay'da yaşam olabilir" açıklaması

NASA'dan gezegen bilimci Prabal Saxena, Ay'ın güney kutbundaki karanlık kraterlerde mikrobiyal yaşamın olabileceğini açıkladı. Saxena, korunan alanlarda bu tür yaşam için "potansiyel olarak yaşanabilir nişlerin" olabileceğini belirtti.

NASA​'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nden gezegen bilimci Prabal Saxena,Ay​'ın güney kutbundaki karanlık kraterlerde mikrobiyal yaşamın olabileceğini açıkladı.

Business Insider'daki habere göre, eğer var iseler, bu tür mikropların Dünya kaynaklı olduğu ve Ay'a iniş operasyonlarıyla oraya ulaştıkları değerlendiriliyor.

Ayın güney kutbu, NASA'nın 2025'te Artemis III astronotlarını indirmeyi umduğu yer olduğu için son yıllarda çok ilgi gördü. NASA, 13 potansiyel iniş yeri belirlemişti.

NASA'dan

Şimdiye kadar hiçbir insan Ay'ın güney kutbuna ayak basmadı. Ancak oradaki bazı kraterlerin buz içerdiği biliniyor.

GÜVENLİ SIĞINAKLAR OLABİLİR

Bu kraterlerin bazı bölgeleri sürekli karanlıkta, sürekli gölgede bulunuyor. Sonuç olarak, Güneş'in zararlı radyasyonu bu Ay ceplerine hiç ulaşamıyor ve buraların mikroplar için "güvenli birer sığınak" olabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Business Insider

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...