Tgrt Haber

NATO, Yunanistan’ın 30 Ağustos tepkisi sonrasında paylaşımını sildi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
01 Eylül 2022 08:43 - Güncelleme : 01 Eylül 2022 10:39
NATO, Yunanistan’ın 30 Ağustos tepkisi sonrasında paylaşımını sildi

NATO’nun dün 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı paylaşım Yunanistan’dan gelen tepkiler sonrası kaldırıldı. Yunanistan’ın ihlallerini görmezlikten gelen ve Türkiye’nin çağrılarına kulak kapatan NATO’nun bu davranışı büyük tepki topladı.

NATO​ Müttefik Kara Komutanlığı sosyal medya hesabından dün 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak için bir gönderi paylaşıldı. Türk askerlerinin fotoğrafının bulunduğu gönderide ayrıca Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabı etiketlenerek “Zafer Bayramınız kutlu olsun” denildi.

“TÜRK MÜTTEFİKİMİZİN YANINDAYIZ”

Paylaşımın devamında İngilizce, "Bugün Türk bağımsızlığının 100. yıl dönümü. Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri​ Günü kutlamalarında NATO ve ötesindeki Türk müttefiklerimizin yanındayız" ifadeleri kullanıldı.

YUNANİSTAN​ NATO’YU NATO’YA ŞİKAYET ETTİ

NATO'nun söz konusu paylaşım Yunan medyasında geniş yankı buldu. Pek çok gazete bu paylaşıma tepki gösterdi. Kathimerini'de yer alan habere göre, Yunan basının bu haberlerinin ardından Atina harekete geçti. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, ittifakın daimi temsilcisinin paylaşımı kınayan bir şikayette bulunduğunu söyledi. Bakanlık, Yunan ordusunun benzer bir şikayeti Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Karargahı'na sunacağını açıkladı.

TEPKİ SONRASI PAYLAŞIMI SİLDİ

Yunanistan’ın açıklamasından saatler sonra, NATO kutlama mesajı içeren paylaşım silindi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...