Tgrt Haber

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den Ukrayna için dünyaya mesaj

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Aralık 2023 09:22 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 09:35
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den Ukrayna için dünyaya mesaj

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna savaşına dair uyarılarda bulunduğu konuşmasında, kötü haberlere hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Stoltenberg, dünyaya verdiği mesajda Ukrayna'nın yanında olmaları gerektiğini belirtti.

NATO​ Genel Sekreteri Jens Stoltenberg​, Alman ARD televizyonundaki Avrupa Magazin adlı programa katıldı. Rusy-Ukrayna savaşına dair açıklamalarda bulunan Stoltenberg, savaşların ön görülemez olduğunu belirttiği konuşmasında dünyaya da mesaj verdi. Ukrayna​'da kötü haberlere de hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Stoltenberg, Savaşlar aşamalı olarak ilerler ancak iyi ve kötü zamanlarda Ukrayna'nın yanında olmalıyız" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşının bir yıpratma ve lojistik savaşı olduğunu belirten Stoltenberg, "Cephedeki gerçek durum hakkında ne söylenebilir ki, çünkü savaşlar doğası gereği öngörülemez. Bildiğimiz tek şey, Ukrayna'yı ne kadar çok desteklersek, bu savaşın o kadar çabuk biteceği." şeklinde konuştu.

Stoltenberg, Rusya​'nın savaşı kazanmasının Ukrayna için bir trajedi ama aynı zamanda Batı için de tehlikeli olacağının farkında olunmasını isteyerek, "Ukrayna'nın galip gelmesini sağlamak bizim çıkarımıza olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den Ukrayna için dünyaya mesaj

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

24 Şubat 2022’de Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı neredeyse iki senedir devam ediyor. Savaşın ilk zamanlarındaki yoğun çatışma dönemlerinin ardından şimdi sahada her iki taraf da ilerleyemez durumda. Zira, uzun zamandır taraflar pozisyonlarını değiştirmiş değil.

İsrail-Filistin Savaşı’nın başlamasıyla dikkatlerin üzerlerinden çekildiğini söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve yönetimi Batı’dan gelen desteklerin azalmasından duyduğu endişeleri dile getiriyor. Rusya ise Ukrayna’ya karşı savunma pozisyonuna devam ederken Gürcistan’da yeni bir üs kurma hazırlığında olması dikkati çekiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...