Tgrt Haber

Son dakika! NATO'dan İsveç ve Finlandiya'nın katılımı için yeni hamle: Stoltenberg Türkiye'ye geliyor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
26 Ekim 2022 16:06 - Güncelleme : 26 Ekim 2022 17:09
Son dakika! NATO'dan İsveç ve Finlandiya'nın katılımı için yeni hamle: Stoltenberg Türkiye'ye geliyor

Son dakika haberi: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım sürecini görüşmek üzere Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Stoltenberg, ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya gelecek.

NATO​ Genel Sekreteri Jens Stoltenberg​, Türkiye​ ve İsveç​ arasındaki iş birliğinden memnun olduğunu belirtip, yakın gelecekte Türkiye'ye giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme gerçekleştireceğini duyurdu.

Stoltenberg, Romanya Başbakanı Nicolae Ciuca ile NATO karargahında görüştükten düzenlediği basın toplantısında konuştu.

"NATO'NUN UKRAYNA​'YA DESTEĞİ SÜRECEK"

Bir soru üzerine, Ukrayna'daki savaşın ne kadar süreceği konusunda spekülasyon yapmayacağını belirten Stoltenberg, "Ne kadar sürerse sürsün, Ukrayna'yı desteklemeye hazırız" dedi. Ukrayna'nın müzakere masasında neler başarabileceğinin tamamen savaş alanındaki güce bağlı olduğunu bildiklerini kaydeden Stoltenberg, "Dolayısıyla askeri destek sağlayarak müzakere masasında onların elini güçlendirmemiz gerekiyor ve NATO müttefiklerinin yaptığı da tam olarak bu" diye konuştu.

"YAKINDA TÜRKİYE'YE GİDECEĞİM"

İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğiyle ilgili soruyu ise Stoltenberg, "İsveç ve Türkiye'nin ortak muhtırayı uygulamak için birlikte çalışmalarını memnuniyetle karşılıyorum" şeklinde yanıtladı. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini anımsatan Stoltenberg, "Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek için ben de Türkiye'ye gideceğim" ifadesini kullandı.

Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerinin, 30 üye ülkenin parlamentosunda onaylanacağından emin olduğunu kaydetti.

FİNLANDİYA HEYETİ TÜRKİYE'DE

İsveç ile NATO'ya üyelik başvurusu yapan ve NATO Zirvesi'nin düzenlendiği İspanya'nın başkenti Madrid'de terör örgütlerine karşı Türkiye ile iş birliği taahhüdünde bulunarak üçlü muhtıraya imza atan Finlandiya, Ankara'ya heyet gönderdi. Finlandiya Adalet Bakanlığı yetkilileri ile Türkiye Adalet Bakanlığı yetkilileri arasında dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen toplantıda Finlandiya'daki terör örgütü üyelerinin iadesi görüşüldü.

İSVEÇ BAŞBAKANI'NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MEKTUP

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin Ankara Büyükelçiliği aracılığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 20 Ekim'de bir mektup gönderdi. Mektupta Türkiye'nin endişelerini ciddiye aldıklarını aktaran Kristersson, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin güvenlik sorunlarını çok ciddiye alıyoruz ve terör örgütü PKK ve diğer terör örgütleri ve bunların kollarından gelen tehditler de dahil olmak üzere terörün tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede iş birliği yapmak istiyoruz. Umarım kısa süre içinde sizinle NATO konusunda ayrıntılı bir görüşme yapabiliriz. Size uygun olur olmaz Ankara'ya gelmeye hazırız."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...