Tgrt Haber

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in görev süresi uzatılmayacak

12 Şubat 2023 17:45 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 17:55
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in görev süresi uzatılmayacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Ukrayna'daki savaş nedeniyle uzatılan görev süresinin uzatılmayacağı, Ekim 2023 itibarıyla görevi bırakacağı bildirildi.

NATO​ Sözcüsü Oana Lungescu, Alman​ basınına yaptığı açıklamada, NATO Genel SekreteriJens Stoltenberg​'in görev süresinin uzatılacağı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Genel Sekreter'in görev süresi Mart 2022'de, 30 Eylül 2023'e kadar uzatılmıştı. Bundan önce 3 kez görev süresi uzatılan Stoltenberg, Ekim 2023 itibarıyla görevi bırakacak.

Daha önce 8 yıldan fazla Norveç​ Başbakanı ve 4 yıl Norveç Maliye Bakanı olarak görev yapan, ayrıca İşçi Partisinin liderliğini yürüten Stoltenberg, geçen sene, NATO'daki görevi bittikten sonra ülkesinin Merkez Bankasının başına geçmek için başvuruda bulunmuştu.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...