Tgrt Haber

NATO karargahında üçlü görüşme! İbrahim Kalın: Süreç henüz bitmedi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Mart 2023 18:25 - Güncelleme : 09 Mart 2023 19:23
NATO karargahında üçlü görüşme! İbrahim Kalın: Süreç henüz bitmedi

Son dakika haberi: Türkiye’nin terör örgütleriyle bağlantılarını kesmediği için askıya aldığı üçlü mekanizma görüşmeleri yeniden başladı. Brüksel’deki NATO karargahında gerçekleştirilen görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, toplantıda olumlu bir havanın hakim olduğunu, atılan bazı adımların memnuniyet verici olduğu söyledi. Kalın ayrıca sürecin henüz bitmediğini, terörle mücadelede atılacak adımların takip edileceğini belirti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimiyle büyük bir telaşın sardığı İsveç​ ve Finlandiya​, NATO​ için Türkiye​'nin kapısını çaldı. Ancak iki ülkenin terör örgütleriyle kurduğu bağ nedeniyle Ankara'dan 'veto' resti geldi. Terör örgütleriyle bağlarının koparmasına yönelik Ankara'nın çağrısını boş çıkaran ve ülkelerindeki terör örgütü sempatizanlarının skandal eylemlerine göz yummaları nedeniyle oluşturulan Türkiye-İsveç-Finlandiya Daimi Ortak Mekanizması görüşmeleri askıya alınmıştı. Türkiye'nin net ve keskin tavrı karşısında geri adım atan iki ülke somut adımlar atacaklarının garantisini verdikten sonra görüşmeler tekrar başladı. 

ÜÇLÜ ZİRVE NATO KARARGAHINDA

Türkiye İsveç ve Finlandiya bugün Brüksel’de bir araya geldi. Görüşmede Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Yardımcısı Burak Akçapar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın temsil ederken masada, NATO yetkilileri de alacak. Toplantının gündeminde İsveç ve Finlandiya’nın verdiği taahhütleri yerine getirip getirmediği görüşüldü.

"SÜREÇ HENÜZ BİTMEDİ"

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu. Toplantıda olumlu bir havanın hakim olduğunu belirten Kalın, atılan bazı adımların memnuniyet verici olduğu söyledi. Kalın ayrıca sürecin henüz bitmediğini, terörle mücadelede atılacak adımların takip edileceğini belirti.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

Toplantımız olumlu bir havada gerçekleşti. Kaygıları dile getirdik. Atılan bazı adımlar memnuniyet verici, süreç henüz bitmedi. Terörle mücadele konusunda atılacak adımları takip edeceğiz.

Madrid'de imzalanan üçlü mutabakatın tam manasıyla uygulanmasını bekliyoruz, bu gerçekleşirse 2 ülke de NATO'ya girebilir. Prensipte NATO'nun genişlemesi politikasını hep destekledik.

İSVEÇ HAZIRLADIKLARI YASA TASARISINI HATIRLATTI

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada geçen gün terörle ilgili yeni ceza yasasının mecliste oylanacağını duyurarak “Bu yasayla terör örgütlerine katılmak ve finans sağlamak yasaklanacak” demişti. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara'da yaptığı görüşmeden sonra müzakerelerin tekrar başlayacağı açıklanmıştı.

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...