Tgrt Haber

NATO Ukrayna için toplanıyor: Rusya'nın kimyasal silah kullanmasının ciddi sonuçları olur

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı, İHA
23 Mart 2022 16:11 - Güncelleme : 23 Mart 2022 16:58
NATO olağanüstü liderler zirvesi 24 Mart 2022 Perşembe günü (yarın) Brüksel'de gerçekleşecek.

Son dakika haberi: NATO, Rusya'nın ağır saldırılarına maruz kalan Ukrayna için toplanıyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna savaşı konusunda açıklamalarda bulundu. Rusya'nın saldırılarda farklı yöntemlere başvuracağı iddiaları sonrası Stoltenberg, 'Kimyasal silah kullanımının sonuçları çok ciddi olur.' dedi.

NATO olağanüstü liderler zirvesi 24 Mart 2022 Perşembe günü (yarın) Brüksel'de gerçekleşecek.

Rusya-Ukrayna krizi dünya gündemindeki yerini korurken NATO olağanüstü liderler zirvesi için geri sayım başladı. NATO üye ülkelerinin toplanacağı görüşmeye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılım gösterecek. Tüm dünyanın yakın takibinde olan Rusya Ukrayna savaşı, zirvenin en önemli konusu olacak.

NATO olağanüstü liderler zirvesi 24 Mart 2022 Perşembe günü (yarın) Brüksel'de gerçekleşecek. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dev zirve öncesi basın toplantısında soruları cevapladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna savaşı konusunda gerçekleştirilecek zirvede daha fazla karar alacaklarını ve caydırıcılıklarını yeniden konumlandıracaklarını açıkladı. Stoltenberg, ilk aşama olarak Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Slovakya'ya daha fazla asker konuşlandırılacağını belirtti.

Stoltenberg; 'Putin'in yaptıkları ızdırap, acı, ölüm... Saldırıları hunharcadır. Milyonlarca mülteciye kapıyı açtık. NATO üyeleri daha çok savunma yatırımı yapmalıdır. Yarınki zirvede ittifakın doğu kanadındaki askeri varlığımızda artışa ilişkin konular görüşülecek. Ukrayna'da şu an gördüklerimiz korkunç ve acı verici. İşgalin sonuçlarını görüyoruz.' dedi.

KİMYASAL SİLAH CEVABI

Rusya'nın kimyasal silah kullanma ihtimaline ilişkin NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Kimyasal silah kullanımı çatışmanın çehresini tamamen değiştirecektir. Uluslararası hukukun ihlali olacaktır. Kimyasal silah kullanımı kabul edilemez ve büyük sonuçları olacaktır" dedi.

BELARUS'A TEPKİ

Stoltenberg, "Belarus işgalde topraklarının kullanılmasına olanak verdi. Bu işgalde Belarus'un da sorumluluğu var" ifadelerini kullandı.

NATO ÜYELİĞİ KONUSU

Ukrayna'nın NATO üyeliğine alınıp alınmaması konusunda konuşan Stoltenberg, 'Ukrayna’nın NATO üyeliği gündemimizde yok.' dedi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı, İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...