Tgrt Haber

NATO Zirvesi’nde sesler yükseldi! Zelenski ile İngiltere arasında ‘yardım’ kavgası…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
13 Temmuz 2023 13:55 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 14:03
NATO Zirvesi’nde sesler yükseldi! Zelenski ile İngiltere arasında ‘yardım’ kavgası…

Son dakika haberi: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile İngiltere arasında NATO Zirvesi’nde tansiyon yükseldi. Askeri yardımlar konusunda çıkan gerginlik ses tonlarının artmasına neden oldu.

Dünyanın yakından takip ettiği NATO Zirvesi​ sona erdi, ancak yankılarını sürüyor. Rusyaile Batı arasındaki gerilimi yeniden zirveye çıkaran kritik zirvede NATO liderlerinin Ukrayna’ya verdikleri güvenlik garantileri Kremlin’in alarma geçmesine neden oldu. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan YardımcısıDmitri Medvedev yaptığı açıklamada “üçüncü dünya” ifadeleri büyük yankı uyandırırken Ukraynaile İngiltere arasındaki gerilim zirveye damga vurdu.

“YARDIM” SÖZLERİNDE TARTIŞMA ÇIKTI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski​, Ukrayna'nın Batı desteği için daha fazla minnettarlık göstermesi ve müttefiklerine 'Amazon' gibi davranmayı bırakması gerektiğini söyleyen Birleşik Krallık Savunma Bakan Ben Wallace'a sert bir cevap verdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Vilnius'taki NATO zirvesinin sonunda düzenlediği basın toplantısında, "İngiltere'ye her zaman minnettar olduğumuza inanıyorum" dedi ve Batı askeri yardımı için 'başka nasıl' teşekkür edebileceğini sordu:

Bakan minnettar olduğumuzu başka nasıl ifade edebileceğim hakkında bana yazsın. Böylece sabahları kalkıp şükranlarımızı ifade edebiliriz.

Zelenski’nin sert ifadeleri İngiliz medyasının da en çok konuşulan konularından biri oldu.

İNGİLTERE RESTİ ÇEKTİ

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace Vilnius'taki NATO zirvesinde gazetecilere yaptığı açıklamada geçen yıl Ukrayna'ya yaptığı geziyi anlattı ve 11 saatlik bir yolculuktan sonra Kiev yönetiminin önüne askeri yardımlar için adeta 'bir alışveriş listesi' sunduğunu söyledi.

İngiltere'nin Amazon teslimat hizmeti olmadığını söyleyen Wallace Ukrayna'nın askeri yardımlar için minnettarlık göstermesi gerektiğini belirterek, "Ukraynalılara tavsiyem şudur: Bakın, ülkeleri kendi stoklarından vazgeçmeye ikna ediyorsunuz. Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, insanlar biraz minnettarlık görmek istiyor" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...