Tgrt Haber

NATO Zirvesi'nden Zelenskiy umutlu döndü: Eşitler arasında eşit olacağız

13 Temmuz 2023 11:41 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 13:18
NATO Zirvesi'nden Zelenskiy umutlu döndü: Eşitler arasında eşit olacağız

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi'nden ülkesi için iyi sonuçlarla döndüklerini belirtti. Ukraynalı lider, zirve değerlendirmesini sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, NATO​'nun Vilnius zirvesinden ülkesi için iyi sonuçlarla döndüklerini belirterek sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Ülkesi ve Ukrayna askerleri için iyi sonuçlarla zirveden döndüklerini belirten Zelenskiy, ''Bu çok önemli. Bağımsızlıktan bu yana ilk kez NATO yolunda Ukrayna için bir güvenlik temeli oluşturduk. Bunlar, dünyanın önde gelen 7 demokrasisi tarafından teyit edilen somut güvenlik garantileridir.'' ifadesini kullandı.

Zelenskiy, Ukrayna’nın daha önce hiç böyle bir güvenlik temelinin olmadığını vurgulayarak ''Bu temel üzerine en güçlü ülkelerle ikili güvenlik anlaşmalarından oluşan yeni ve yasal olarak bağlayıcı bir mimari inşa edeceğiz.'' dedi.

''EŞİTLER ARASINDA EŞİT OLMAK''

2 günlük zirvede Ukrayna’nın NATO’da yer alıp almayacağına ilişkin tüm şüphe ve belirsizlikleri ortadan kaldırdıklarına işaret eden Zelenskiy, ''Ukrayna NATO’da yer alacak. İlk kez sadece müttefikler değil, aynı zamanda İttifak'taki önemli bir çoğunluk da bunu şiddetle destekliyor. Daha önce hiçbir NATO ülkesinden Ukrayna için ‘eşitler arasında eşitsiniz’ sözleri gerçekten anlamlı gelmemişti. Şimdi herkes bunun bir gerçek olduğunu anlıyor. Eşitler arasında eşit olmak. Zaferimizle ve NATO’ya katılmamızla bu gerçeği bir kez daha teyit edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

NATO Zirvesi'nden Zelenskiy umutlu döndü: Eşitler arasında eşit olacağız

YENİ GÜVENLİK FIRSATLARI

Zelenskiy, Litvanya'dan ayrılmadan önce Ukrayna'nın güvenlik garantileri olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

"G7 ülkeleriyle, kilit ortaklarımızla, ikili ve çok taraflı anlaşmalar yoluyla genişletilecek bir güvenlik garantileri çerçevesi üzerinde anlaşmaya vardık. Ukrayna heyeti, Ukrayna için ülkemiz için halkımız için çocuklarımız için önemli bir güvenlik zaferini eve götürüyor. Bu bizim için yeni güvenlik fırsatlarının önünü açıyor.''

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...