Tgrt Haber

NATO'da sızıntı krizi! Skandalda Ukrayna detayı: Hackerler gizli belgeleri internette sattı

26 Ağustos 2022 14:53 - Güncelleme : 26 Ağustos 2022 15:34
NATO'da sızıntı krizi! Skandalda Ukrayna detayı: Hackerler gizli belgeleri internette sattı

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken aralarında Ukrayna savaşında kullanılan silahların da bulunduğu NATO’nun gizli silah tasarımları bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi. Belgelerin internette satıldığı öne sürüldü.

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken NATO’da sızıntı krizi yaşanıyor. Ukrayna​ savaşında kullanılan NATO​ silahlarının tasarımlarının bilgisayar korsanları tarafından internette satıldığı iddia edildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre; yayılan belgeler arasında Ukrayna savaşında kullanılan NATO silahlarının tasarımları da bulunuyor.

NATO, füze üreten bir firmanın gizli askeri bilgiler de içeren verilerinin bir hacker grubu tarafından internet ortamında satılmasıyla ilgili inceleme başlattı.

Silah tasarımları Avrupa'nın önde gelen silah üreticilerinden MBDA Füze Sistemleri'ne ait. Şirket verilerinin çalındığını doğruladı ancak gizli askeri belgelerin hiçbirinin kendilerine ait olmadığını duyurdu.

İngiltere Savunma Bakanlığı, ABD ordusu ve NATO da şirketin müşterileri arasında yer alıyor.

Rusça ve İngilizce forumlarda bilgisayar korsanları, 80 GB'lık bu veriyi 15 Bitcoin yaklaşık 386 bin TL karşılığında satıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...