Tgrt Haber

NATO'dan Rusya'ya bir uyarı daha

10 Nisan 2014 17:13
NATO'dan Rusya'ya bir uyarı daha

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, ilişkilerin normalleşmesi için Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askerlerini geri çekmesi gerektiğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki 40 bin askerini savaşa hazır bir durumda tuttuğuna işaret etti. NATO Genel Sekreteri Rasmussen, "Rusya'ya şu mesajı gönderiyorum. Sınıra asker yığmaktan vazgeçin. Krizi tırmandırmayın ve diyaloga girin" dedi. Rasmussen, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda etnik gerilimi tırmandırdığını söyledi. Rusya'nın girişeceği herhangi bir askeri harekatın ciddi sonuçları olacağını ve yeni sert ekonomik yaptırımlara yol açacağı uyarısında bulundu. NATO Genel Sekreteri Rasmussen, askeri seçeneklerin ittifakın gündeminde olmadığını Ukrayna krizine diplomasi yoluyla çözüm aradıklarını belirtti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...