Tgrt Haber

NATO'dan Ukrayna'ya ucu açık destek: Savaş ne kadar sürerse sürsün yanında olacağız

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Ekim 2022 12:58 - Güncelleme : 13 Ekim 2022 14:53
NATO'dan Ukrayna'ya ucu açık destek: Savaş ne kadar sürerse sürsün yanında olacağız

Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'ya NATO desteği devam ediyor. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, savaş ne kadar sürerse sürsün Ukrayna'nın yanında olacaklarını söyleyip, mevcut desteği de artıracaklarını belirtti.

NATO​ Genel Sekreteri Jens Stoltenberg​, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin​ ile beraber basın toplantısı düzenlendi. Rus işgaline karşı Ukrayna​'ya destek verdiklerini söyleyen Stoltenberg, Ukraynalıların yanında saf tutmaya devam edeceklerini vurguladı. Benzer söylemlerde bulunan Lloyd Austin ise Ukrayna'nın yanı sıra İsveç ve Finlandiya'nın da NATO'da görmek istediklerini bildirdi.

"NE KADAR SÜRERSE SÜRSÜN UKRAYNA'NIN YANINDAYIZ"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD'ye transatlantik ittifaka bağlılığı için teşekkür ederek Ukrayna savaşına ilişkin "Ne kadar sürerse sürsün Ukrayna'nın yanında olacağız. Desteğimizi artıracağız ve özellikle Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

"BM'DEKİ OYLAMA, PUTİN'E AÇIK BİR ÇAĞRI"

Uluslararası toplumdan oldukça güçlü mesajlar aldıklarını dile getiren Stoltenberg, “BM’de yapılan oylama Ukrayna topraklarının yasa dışı ilhakının açıkça kınanması ve Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı duyması için açık bir çağrıdır” diye konuştu. Temel değerler için kurallara uyan uluslararası yasalara bağlı kalınmasını gerektiğini dile getiren Stoltenberg, “NATO’daki ABD liderliği kritik öneme sahip” açıklamasını yaptı.

NATO'dan Ukrayna'ya ucu açık destek: Savaş ne kadar sürerse sürsün yanında olacağız

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NAT ÜYELİKLERİNE YEŞİL IŞIK

NATO ile aynı görüşte olduğunu aktaran ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'nın yanı sıra İsveç ve Finlandiya'nın da NATO üyeliklerine sıcak baktıklarını belirtip, "Ukrayna'ya desteğimizin devam edeceğimizi sürekli belirttik. Sürekli belirtmeye devam edeceğimiz bir diğer konuysa ne zaman olursa olsun NATO topraklarının her karışını savunmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Ukrayna’ya destek veren müttefikleri alkışladığını sözlerine ekleyen Austin, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığında 8’inci ayında olduğu ifade etti. Ukrayna’ya yönelik güvenlik desteğinin arttırılmasından memnun olduğunu belirten ABD’li Bakan, "Gelecekte aynı noktada İsveç ve Finlandiya’yı birlikte görmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...