Tgrt Haber

NATO'nun 30 Ağustos mesajı Yunan medyasını çıldırttı

31 Ağustos 2022 12:15 - Güncelleme : 31 Ağustos 2022 12:46
NATO'nun 30 Ağustos mesajı Yunan medyasını çıldırttı

NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle sosyal medyadan yaptığı paylaşım Yunanistan'da geniş yankı uyandırdı. NATO'nun kutlamasını manşetleri taşıyan Yunan medyası adeta çıldırdı.

30 Ağustos​ Zafer Bayramının 100’üncü yılı dün Türkiye’nin dört bir yanında coşku ve minnetle kutlandı. 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Atatürk​'ün liderliğinde zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u kutlamak için NATO'nun sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı.

NATO PAYLAŞTI, YUNAN ÇILDIRDI

NATO Müttefik Kara Komutanlığı, resmi Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak Türkiye’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı ve bir fotoğraf yayınladı. 

Türkçe ve İngilizce yapılan paylaşımda, “Zafer bayramınız kutlu olsun” denilirken İngilizce olarak ise, “Bugün Türkiye’nin bağımsızlığının 100’üncü yılı. Türk müttefiklerimizin yanındayız ve bu Zafer Bayramı’nı onlarla kutluyoruz” denildi.

https://twitter.com/LANDCMD/status/1564525075851796481

YUNAN MEDYASI: AKIL ALMAZ PAYLAŞIM

Fakat bu paylaşıma Yunan medyasından tepki yükseldi. Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Ta Nea, “Akıl almaz paylaşım. NATO bombaladı: Türkiye’nin 1922’de Yunanistan karşısında aldığı zaferi kutladılar” başlığını attı.

NATO'nun 30 Ağustos mesajı Yunan medyasını çıldırttı

S-300 TACİZİ NATO'YA GÖNDERİLECEK

Öte yandan Yunanistan'ın Türk F-16'larına yönelik S-300 hava savunması ile yaptığı tacize yönelik tepkiler sürüyor. Yunan askeri yetkilileri ise NATO Angajman Kuralları’nda "düşmanca hareket" olarak nitelendirilen söz konusu davranışı inkar yolunu seçti. Milli Savunma Bakanlığı Yunan yetkililerinin inkarı üzerine harekete geçti.

MSB, Yunanistan'ın, Ege ve Doğu Akdeniz’de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı tacizin radar kayıtlarını NATO'ya göndermeye hazırlanıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...