Tgrt Haber

Netanyahu 'Hamas'ın başka seçeneği yok' diyerek tehdit yağdırdı: Öleceksiniz!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Aralık 2023 19:45 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 21:18

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaşı sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, Hamas için teslim olmak ya da ölmek dışında bir seçenek olmadığını söyledi.

İsrail’in Gazze​ şeridine yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının yakın zamanda sona ermeyeceğini belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.

“ZAFERE KADAR DEVAM EDECEK”

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bir kez daha Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların yakın zamanda sona ermeyeceğini ifade etti. Netanyahu, “Savaşı sonuna kadar sürdüreceğiz. Hamas​ ortadan kaldırılıncaya kadar, zafere kadar devam edecek. Duracağımızı düşünenlerin gerçeklikle bağlantısı yok. Belirlediğimiz tüm hedeflere ulaşana kadar mücadeleyi bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

“İKİ SEÇENEKLERİ VAR”

Netanyahu, Hamas’ın sadece iki seçeneğinin olduğunu savunarak, “Teslim olmak ya da ölmek” dedi. Öte yandan İsrail, Refah​ kentindeki yerleşim yerlerine hava saldırısı düzenledi İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde bulunan Kuveyt Hastanesi’nin yakınındaki yerleşim yerlerine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı açıklandı. Al Jazeera muhabiri Hani Mahmoud, saldırıya canlı yayında yakalandı.

İsrail'in saldırıları devam ediyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 75 gündür devam ediyor. İsrail ordusu, Refah’ta bulunan Kuveyt Hastanesi’nin yakınındaki yerleşim yerlerine hava saldırısı düzenledi. Yerel kaynaklar, saldırıda yerleşim yerlerinin yanı sıra bir caminin de hedef alındığını aktararak, çok sayıda patlama olduğunu ifade etti. Saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı açıklandı. Katar merkezli haber kanalı Al Jazeera muhabiri Hani Mahmoud ise saldırıya canlı yayında yakalandı. Mahmoud, patlamanın ardından hızla güvenli bir yere geçti.

Refah, İsrail saldırıları nedeniyle zorla yerinden edilen binlerce Filistinlinin sığındığı bir bölge olarak biliniyor. Ayrıca İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytullahim kentinde Filistinli bir çocuğu öldürdü. Filistin Sağlık Bakanlığından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, İsrail askerlerinin Beytullahim'in Husan ilçesinde, 16 yaşındaki Mahmud Muhammed Zaul'u gerçek mermiyle vurarak öldürdüğü belirtildi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, öldürülen Filistinlilerin sayısı 304'e yükseldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...