Tgrt Haber

Netanyahu ile görüşen Blinken ateşkesten umutlu: Farklılıklar azalıyor

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Mart 2024 14:10 - Güncelleme : 22 Mart 2024 14:19
Netanyahu ile görüşen Blinken ateşkesten umutlu: Farklılıklar azalıyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Mısır'daki temaslarının ardından Orta Doğu turunun son durağı olan İsrail'e geçti. Burada Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken​, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana 6. kez Orta Doğu turuna çıktı. Bakan Blinken, Gazze’de ateşkes ilan edilmesine yönelik İsrail ile Hamas​ arasında arabulucular tarafından yürütülen görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi için çıktığı Orta Doğu turunun ikinci ayağı olan Mısır​'da temaslarını tamamladı.

Blinken, turunun son durağı olan İsrail'e geçti. ABD Hava Kuvvetleri'ne ait C-17 uçağıyla İsrail'in Tel Aviv kentine gelen Blinken, havalimanında İsrailli yetkililer tarafından karşılandı. Blinken, Gazze​'deki esirlerin serbest bırakılmasını da içeren ateşkes anlaşmasına yönelik İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile başa başa görüşmek için bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın İsrail'in savaş kabinesinin üyeleriyle de bir araya gelmesi bekleniyor.

Netanyahu ile görüşen Blinken ateşkesten umutlu: Farklılıklar azalıyor - 1. Resim

"BASKI YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Öte yandan Blinken dün Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, Katar'ın başkenti Doha'da İsrail ile Hamas arasında arabulucular tarafından yürütülen ateşkes görüşmelerine ilişkin, "Müzakereciler çalışmaya devam ediyor. Aradaki farklılıklar azalıyor, Doha'da bir anlaşma yapılması için baskı yapmaya devam ediyoruz. Ancak bunun (ateşkes anlaşmasının) mümkün olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...