Tgrt Haber

Netanyahu kamyolu saldırıyı yapan terör örgütünü açıkladı

09 Ocak 2017 00:25
Netanyahu kamyolu saldırıyı yapan terör örgütünü açıkladı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Armon HaNatziv Yahudi yerleşim biriminde 4 İsrail askerini öldüren Filistinlinin DEAŞ bağlantılı olduğunu öne sürdü.

İsrail polis sözcüsü Luba Samri yaptığı yazılı açıklamada, Armon  HaNatziv Yahudi yerleşim birimi yakınında, kamyonla düzenlenen saldırıda 4 İsrail  askerinin öldüğünü, çoğu asker 15 kişinin yaralandığını belirtti. Samri ayrıca,  olayın failinin öldürüldüğünü kaydetti.

Öte yandan, İsrail Kızıl Davud Yıldızı da yaralılardan birinin  durumunun ağır olduğunu duyurdu.

Olayın ardından yayın yasağı getirilirken, failin kimliğine ilişkin  ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

NETANYAHU: SALDIRI DEAŞ BAĞLANTILI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün işgal  altındaki Doğu Kudüs’ün güneyinde İsrail askerlerine yönelik gerçekleştirilen  eylemin failinin terör örgütü DEAŞ bağlantılı olduğunu söyledi.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, 4 İsrail askerinin öldüğü  olay yerine gelen Netanyahu, “Saldırı, Paris ve Berlin’de DEAŞ tarafından  düzenlenen saldırılarla benzerlik taşıyor. Dolayısıyla hepsinin birbiriyle  alakası vardır.” dedi.

Bütün bulguların DEAŞ’ı işaret ettiğini ve İsrail güvenlik  kaynaklarının da bunu desteklediğini belirten Netanyahu, “Biz bu afetle  savaşıyoruz. Terör saldırılarını durdurmak için operasyonlarımıza devam  edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Netanyahu, böylesi eylemlerin tekrarlanmaması için güvenlik  önlemlerinin arttırılacağını belirtti, İsraillilere teröre karşı dayanışma  çağrısında bulundu.

Eylemi düzenleyen kişinin yaşadığı Doğu Kudüs’teki Cebel Mukabber  bölgesinin güvenlik kordonuna alındığını söyleyen Netanyahu, olayın ardından  Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot ve İç  İstihbarat Servisi Şin Bet'in Şefi Nadav Argeman ile terörle mücadele konusunda  yapılması gerekenleri görüştükleri bir toplantı düzenlediklerini kaydetti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...