Tgrt Haber

Netanyahu, Şifa Hastanesi'ne yapılan baskınla övündü: Giremeyeceğimizi söylediler, içeri girdik

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
15 Kasım 2023 20:08 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 20:27
Netanyahu, Şifa Hastanesi'ne yapılan baskınla övündü: Giremeyeceğimizi söylediler, içeri girdik

İsrail ordusu, Gazze'deki Şifa Tıp Merkezi'nin bir kısmına yönelik askeri operasyon başlattı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yüzlerce sivilin sığındığı ve bebeklerin kurtarılmayı beklediği hastaneye yapılan baskına sahip çıktı. Gazze Şeridi'nde "ulaşamayacakları yer olmadığını" öne süren Netanyahu, "Şifa Hastanesi'ne giremeyeceğimizi söylediler, içeri girdik" dedi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana ablukaya aldığı Gazze Şeridi​'nde katliama yol açan saldırılarını sürdürüyor. Hava operasyonlarını karaya taşıyan İsrail ordusu, özellikle hastaneleri hedef almaya başladı.

Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi​'ne Hamas​ üyelerinin saklandığını öne süren İsrail ordusu, askeri operasyon başlattığını duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​, Gazze Şeridi sınırına yakın bir bölgede bulunan İsrail ordusuna ait eğitim kampına yaptığı ziyarette, Şifa Hastanesi'ne yapılan saldırıyı savundu.

'ŞİFA HASTANESİNE GİREMEZ DEDİLER GİRDİK'

Gazze Şeridi'nde "ulaşamayacakları yer olmadığını" belirten Netanyahu, "Gazze'yi istila edemeyeceğimizi söylediklerini hatırlıyor musunuz? İstila ettik. Gazze şehrinin kenar mahallelerine ulaşamayacağımızı söylediler, ulaştık. Şifa Hastanesi'ne giremeyeceğimizi söylediler, içeri girdik" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda dün akşam görüştüğünü vurgulayan Netanyahu, "Zafer kazanıncaya kadar" Gazze'ye yönelik saldırılardan vazgeçmeyeceklerini açıkladı.

Netanyahu, Şifa Hastanesi'ne yapılan baskınla övündü: Giremeyeceğimizi söylediler, içeri girdik

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İsrail güçleri, bu sabah erken saatlerde Gazze'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'ne tanklar eşliğinde baskın düzenledi.

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, askeri operasyona ilişkin, "Şifa Kompleksi'ndeki sağlık personelinin, hastaların ve yerinden edilmiş kişilerin hayatlarından tam sorumlu olan işgal güçleridir." diye açıklama yaptı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...