Tgrt Haber

Netanyahu ve Kerry görüştü

17 Ekim 2015 01:18
Netanyahu ve Kerry görüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistin topraklarında tırmanan gerginliği ele aldı.

Haaretz Gazetesi'nin haberine göre, Netanyahu Kerry ile telefonda görüşerek, Filistin'de yaşanan son olayları değerlendirdi ve gelecek çarşamba Almanya'nın başkenti Berlin'de ortak bir görüşme yapma konusunda anlaştı.
Habere göre, Kerry Netanyahu'ya, İsrail'in Kudüs ve diğer kentlerde yaşanan çatışmalarda kendini savunma hakkı olduğunu söyledi.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesine dair Netanyahu'ya bilgi veren Kerry, Filistin yönetimine de İsrail karşıtı provokasyona son vermesini istediğini belirtti.
Netanyahu ise Kerry'e, son gelişmelerden Abbas liderliğindeki Filistin yönetimi, Hamas ve Raid Salah başkanlığındaki 1948 Filistin İslami Hareketi'ni sorumlu tuttu.
Netanyahu Kerry'e ayrıca İsrail'in Mescid-i Aksa'nın mevcut statükoyu koruduğunu ve Batı Şeria, Kudüs ve Gazze sınırında güvenliği sağlamaya çalıştığını ifade etti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...