Tgrt Haber

Brezilya liderinin 'Hitler' sözleri Netanyahu'yu kızdırdı: Kırmızı çizgi aşıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Şubat 2024 21:23 - Güncelleme : 18 Şubat 2024 21:37
Brezilya liderinin 'Hitler' sözleri Netanyahu'yu kızdırdı: Kırmızı çizgi aşıldı

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın İsrail'in Gazze'yi işgalini "soykırım" olarak nitelendirmesi ve Nazi lider Adolf Hitler'in eylemleriyle benzetme yapması Netanyahu'yu oldukça kızdırdı.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, İsrail'in Gazze​'yi işgalini "soykırım" olarak tanımladı ve Başbakan Binyamin Netanyahu​'yu Nazi lider Adolf Hitler'e benzetti. Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da gerçekleştirilen 37. Afrika Birliği (AfB) Zirvesi kapsamında konuşan Lula da Silva, Gazze Şeridi'nde yaşananlar için "savaş değil, soykırım" dedi.

İlk olarak Filistinlilerin başına gelenlerin tarihin hiçbir döneminde yaşanmadığını söyleyen Luda da Silva daha sonrasında ise "Aslında yaşandı, Hitler Yahudileri öldürmeye karar verdiğinde yaşandı" ifadelerini kullandı.

NETANYAHU: UTANÇ VERİCİ VE ÜRKÜTÜCÜ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Brezilya Devlet Başkanı Silva'nın sözlerine cevap verdi. Netanyahu yaptığı yazılı açıklamada, Silva'nın sözlerini "utanç verici ve ürkütücü" olarak nitelendirerek, bunun "Holokost'un önemsizleştirilmesi ve İsrail'in kendini savunma hakkına zarar verme" potansiyeline sahip olduğunu savundu.

Netanyahu ayrıca, İsrail'in Nazilerin Yahudi Soykırımı ve Hitler ile karşılaştırılmasının kırmızı çizgiyi aştığını belirtti.

"BÜYÜKELÇİ KINAMA İÇİN ÇAĞRILACAK"

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da Silva'nın ifadelerinin ardından X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Brezilya'nın İsrail Büyükelçisinin "yarın kınama için çağrılacağını" belirtti. Katz, Silva'nın sözlerinin "utanç verici ve sert" olduğunu savundu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...