Tgrt Haber

Netanyahu'dan Filistin'e alçak tehdit: Ezici bir cevap verilecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: AA, İhlas Haber Ajansı
10 May 2023 02:50 - Güncelleme : 10 May 2023 03:23

İşgalci İsrail'in Başbakanı Benjamin Netanyahu, Filistin'e yönelik alçak tehditlerine bir yenisi daha ekledi. Cephelere talimat verdiğini duyuran Netanyahu, Gazze tarafından herhangi bir karşılık gelmesi durumunda ezici bir şekilde cevap verileceğini söyledi.

Ramazan Ayı’nda Mescid-i Aksa’ya yönelik baskıları ve onlarca Filistinliyi gözaltına alması ile zulmünü sürdüren işgalci İsrail, alçak saldırılarına bir yenisi daha ekledi.Gazze​ şeridine düzenlenen hava saldırısında, 13 Filistinli şehit oldu 20 kişi de yaralandı. Hain saldırıların ardından kurmaylarıyla güvenlik kabinesi toplantısı yapan Başbakan Benjamin Netanyahu, daha sonrasında yaptığı açıklamada, alçak tehditlerde bulundu.

SİVİLLERE ZARAR VERMEDİKLERİNİ İDDİA ETTİ

Birden fazla cephede gerilimin tırmanması ihtimaline karşı hazırlanılması için talimat verdiğini belirten Netanyahu, İsrail'in düzenlediği saldırılarda sivillere zarar vermemek için her şeyi yaptığını iddia ederek, “Bizimle onlar arasındaki fark bu” dedi.

"HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ"

Netanyahu'nun ardından konuşan Gallant, operasyonların henüz bitmediğini belirterek, “Güvenlik teşkilatı her türlü senaryoya hazır” ifadelerini kullandı. Gallant, operasyonun tüm hedeflerine ulaştığını açıklayarak, "Gazze'deki İslami Cihad liderliği öldürüldü" dedi.

"OPERASYONLAR GEREKTİĞİ KADAR GENİŞLEYECEK"

Genelkurmay Başkanı Halevi ise yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik saldırıların bir süredir devam ettiğini aktararak, ordunun saldırı için en iyi zamanı beklediğini açıkladı. Operasyonların gerektiği kadar genişleteceğini vurgulayan Halevi, hedeflerin yerleşim yerlerinde saklandığını, İsrail'in operasyonlar sırasında sivillerine zarar vermemek için her türlü çabayı gösterdiğini savundu.

 

Kaynak: AA, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...