Tgrt Haber

Netanyahu'dan Hizbullah'a açık tehdit: Beyrut Gazze'ye döner

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Aralık 2023 10:27 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 10:34

Gazze'de sivillere saldırı emrini sürdüren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah'ı tehdit etti. Netanyahu, İsrail’in kuzeyindeki askerleri ziyaret ettiği sırada ''Eğer Hizbullah topyekûn bir savaş başlatmaya karar verirse o zaman kendi elleriyle Beyrut’u ve Güney Lübnan’ı Gazze’ye ve Han Yunus’a çevirecek.'' dedi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze​'ye yönelik sürdürdüğü saldırılar farklı ülkelere sıçradı. Lübnan’da Hizbullah’ın, Yemen’de de Husiler’in İsrail ordusuna saldırması sonrası karşılıklı tehditler başladı. 

''GAZZE'YE ÇEVİRİRİZ''

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ile İsrail’in kuzeyindeki askerleri ziyaret etti. Netanyahu ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Lübnan’ı tehdit etti. Netanyahu, ''Eğer Hizbullah​ topyekun bir savaş başlatmaya karar verirse o zaman kendi elleriyle Beyrut’u ve buradan çok uzak olmayan Güney Lübnan’ı Gazze’ye ve Han Yunus’a çevirecek'' dedi.

Netanyahu söz konusu açıklamayı Lübnan’dan ateşlenen bir tanksavar füzesi nedeniyle İsrail’in Lübnan​ sınırındaki Mattat’ta bir İsrailli sivilin hayatını kaybetmesi sonrası yaptı.

ABD DE KARŞI

İsrail'in katliamlarına destek veren ABD'de de sivillere yönelik saldırılara ses çıkarmaya başladı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Blinken, güvenli bölgeler ve iletişimin iyileştirilmesine odaklanılması gerektiğini belirterek insanların güvenli bir şekilde nereye gidebileceğini bilmesi gerektiğini dile getirdi.

Netanyahu'dan Hizbullah'a açık tehdit: Beyrut Gazze'ye döner

İsrail ve ABD arasında üst düzey diyaloğun devam ettiğini aktaran Blinken, "İsrail'in Gazze'de sivilleri koruma niyeti ve sahadaki durum arasında fark var" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...