Tgrt Haber

Netanyahu’nun danışmanı, Joe Biden'a sitem etti: Siyasi bir konuşma yaptı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Haziran 2024 11:29 - Güncelleme : 02 Haziran 2024 11:45
Netanyahu’nun danışmanı, Joe Biden'a sitem etti: Siyasi bir konuşma yaptı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun dış politika danışmanı Ophir Falk, Joe Biden'a 'ateşkes' açıklaması üzerinde sitem etti. Biden'ın açıklamalarını 'siyasi bir konuşma' olarak nitelendiren Falk, iyi bir anlaşma olmadığını vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden​, dün Beyaz Saray'daki konuşmasında; İsrail'in 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes​ önerisi sunduğunu belirtmiş, ilk aşamada 6 haftalık ateşkes​ sürecinde, İsrail'in Gazze​'deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve tarafların elindeki rehinelerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü aktarmıştı.

"ÜZERİNDE ÇALIŞILMASI GEREKEN BİRÇOK AYRINTI VAR"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun dış politika danışmanı Ophir Falk, ABD Başkanı Joe Biden​'ın açıklamaları üzerine konuştu. Anlaşmanın İsrail' için iyi bir sonucu olmadığını aktaran Falk, "Üzerinde çalışılması gereken birçok ayrıntı olduğunu" ifadelerini kullandı.

İngiliz The Sunday Times gazetesine konuşan Falk, Biden’ın açıklamalarının "siyasi bir konuşma" olduğunu ileri sürdü.

Netanyahu’nun danışmanı Joe Biden'a sitem etti: Siyasi bir konuşma yaptı - 1. Resim

"İSRAİL'İN TALEPLERİ KARŞILANANA KADAR ATEŞKES​ YOK"

İsrail’in Gazze’deki saldırılarının sona ermesi için "Hamas’ın yok edilmesi ve esirlerin serbest bırakılması" gerektiğini söyleyen Falk, önerilen anlaşmanın "üzerinde çalışılması gereken birçok ayrıntı olduğunu" belirterek, "İsrail’in hedefleri karşılanana kadar kalıcı ateşkes​ olmayacağını iddia etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...