Tgrt Haber

Netanyahu'nun oğlundan çarpıcı iddia: Protestoları ABD fonluyor

27 Mart 2023 11:28 - Güncelleme : 27 Mart 2023 11:43
Netanyahu'nun oğlundan çarpıcı iddia: Protestoları ABD fonluyor

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun oğlu Yair, ülkedeki yoğun protestoları ABD’nin finanse ettiğini iddia ederek, "Amaçları Netanyahu'yu devirmek ve İranlılarla anlaşma yapmak" dedi.

İsrail'de tartışmalı yargı reformuna karşı baş gösteren protestolar​ sürerken İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'dan çarpıcı bir iddia geldi. Yair Netanyahu, iddiasını Twitter hesabından bir dizi tweet ve retweet ile ortaya attı.

"ARKASINDA AMERİKALILAR VAR"

Ülkedeki hükümet ve yargı reformu​ karşıtı protestoların ABD Dışişleri Bakanlığı'nın finanse ettiğini savunan Netanyahu, paylaştığı bir tweette, "İsrail'de gerçekleşen 'hukuk devrimine' karşı protestoların arkasında Amerikalılar var" ifadelerini kullandı.

SAĞCI POLİTİKALAR ELEŞTİRİLİYOR

İsrail’de uzun süre başbakanlık koltuğuna oturduktan sonra ayrılan ama ülke tarihinin “en sağcı” koalisyonu ile geri dönen Binyamin Netanyahu, “yargıyı zayıflatma” ve "sağcı politikaları" nedeniyle protesto ediliyor.

Başta Tel Aviv’deki Habima Meydanı olmak üzere 12 haftadır Hayfa, Batı Kudüs, Birüssebi ve Netanya gibi büyük kentler dahil ülke çapında onlarca noktada gerçekleştirilen gösterilere on binlerce İsrailli katılıyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...