Tgrt Haber

New York Belediye Başkanı Adams'tan Türklere taziye ziyareti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Şubat 2023 09:35 - Güncelleme : 11 Şubat 2023 09:57
New York Belediye Başkanı Adams'tan Türklere taziye ziyareti

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Türkiye'ye dünyanın dört bir yanından destek ve taziye mesajları yapıldı. 'Türk dostu' lakabı takılan New York Belediye Başkanı Eric Adams da Brooklyn Eyüp Sultan Cami Derneği'ni ziyaret ederek deprem nedeniyle Türkiye'ye dayanışma mesajı verdi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinde saatler geçtikçe acı bilanço ağırlaşıyor. Türkiye'yi hüzne boğan felakette binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep​, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin ardından dünyanın dört bir yanında Türkiye'de destek ve taziye mesajları yağdı. Birçok ülke arama-kurtarma çalışmaları için ekip gönderdi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams da dünkü Cuma Namazı sonrası Brooklyn'deki Eyüp Sultan Diyanet Cami'yi ziyaret etti. Adams, Türkiye'deki depremzedeler için toplanan yardım malzemelerinin teslimi programına katılırken, Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve caminin dernek başkanı İbrahim Şen ile görüştü.

New York Belediye Başkanı Adams'tan Türklere taziye ziyareti

"TAHRİBATI GÖRMEK İÇLER ACISI"

Cami önünde konuşma yapan Adams, Türkiye'ye "yanınızdayız" mesajı verdi. Adams, ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, "Türkiye ve Suriye'deki depremin bıraktığı tahribatı görmek içler acısı. Bugün, Amerika'nın en büyük topluluklarından biri olan Türk topluluğumuzun yanında bulunmaktan ve onlara New Yorkluların yardıma hazır olduğunu hatırlatmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...