Tgrt Haber

New York karlar altında

13 Şubat 2014 21:28
New York karlar altında

Amerika'da özellikle New York'u etkisi altına alan kar yağışı kentteki hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışı en çok da evsizleri zor durumda bıraktı.

Amerika'yı etkisi altına alan fırtına ve kar yağışı yaşam koşullarını olumsuz etkiledi. Soğuklardan en çok etkilenen kentlerin başında ise New York geliyor. New York'u etkisi altına alan kar yağışı son yılların en etkili soğuklarından biri olarak nitelendiriliyor. Hava tahmin raporlarına göre New York ve New Jersey'de 40 santimetreye kadar kar yağışı olacağı söyleniyor. Kar yağışının daha sonra yağmura dönerek buzlanma riskinin de yaşanabileceği belirtiliyor. Temizlik Departmanı Sözcüsü, sokaklara kar yağmasıyla birlikte bin 700 kar küreme aracının ve 450 tuz serpicinin harekete geçtiğini belirtti. İnsanlara toplu taşıma araçlarını kullanmaları yönünde uyarıda bulunuluyor.
ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANIYOR
Ayrıca, hava koşulları elektrik kesintilerine de yol açarak vatandaşları zor durumda bıraktı. Bazı okullar tatil olurken, New York City devlet okulları tatil edilmedi.
EVSİZLER ZOR DURUMDA
Hayatın zaman zaman durma noktasına geldiği, uçakların iptal olduğu, metronun çalışmadığı New York'ta hava koşullarından en çok etkilenenler ise evsizler oldu. Metro ve otobüs terminallerinde yaşayan evsizler, barınaklara gitmek isteyerek yardım taleplerinde bulunuyorlar. Sokaklarda yaşayan evsizlerin sayısı ise 3 bin civarında tahmin ediliyor. Çarşamba akşamı başlayan kar yağışının Cuma sabahı sona ermesi bekleniyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...