Tgrt Haber

New York Times'tan korkutan analiz: 'Kâbus senaryosu' yaklaşıyor

Editör: Furkan Günler / Kaynak: Dış Haberler
08 Ocak 2024 09:52 - Güncelleme : 08 Ocak 2024 10:00
New York Times'tan korkutan analiz: 'Kâbus senaryosu' yaklaşıyor

Ortadoğu'da kan ve gözyaşı durmazken Amerikan menşeili New York Times'tan çarpıcı bir analiz geldi. 'Kâbus senaryosu' manşeti ile okurlarının karşısına çıkan gazete ''Lübnan'dan Kızıldeniz'e İran'la daha geniş bir çatışma yaklaşıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

ABD menşeili New York Times gazetesi 'Kâbus senaryosu' manşeti ile dikkat çeken bir analiz yayınladı.

Söz konusu analizde ''Vekil güçlerinin pek çok noktadan saldırması ve nükleer programının birdenbire yeniden canlanmasıyla İran​, bu kez Rusya​ ve Çin'in de yanında olduğu Batı'ya yeni bir meydan okuma sergiliyor'' denildi.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve beraberindeki 6 kişi, 2 Ocak'ta İsrail tarafından düzenlenen füze saldırısında Beyrut'ta Hizbullah​'ın kalesi olarak tabir edilen Dahliye'de öldürüldü. 

İsrail'in Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve arkadaşlarına yönelik Beyrut'taki suikastının ardından, Batı Şeria ve Doğu Kudüs bölgesinde genel greve gidildi. Ortadoğu kan gölüne dönerken bir cephede daha savaş başlamış oldu.

HİZBULLAH​'IN MİSİLLEMESİ GERİLİMİ TIRMANDIRDI

Hizbullah​ lideri Hasan Nasrallah'ın misilleme mesajı verdiği konuşmasıyla gerilim zirveye çıkarken bu sabah İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldı. Çalan sirenlerin nedeni sonradan anlaşıldı. Radarda şüpheli silahlı insansız hava araçları ve roketler görüldü. Meron Dağı'nda patlamalar gerçekleşti ve Hizbullah​, İsrail'i füze yağmuruna tuttu. Salih Aruri suikastına karşılık misilleme yapan Lübnan'ın en büyük askeri gücü konumunda bulunan Hizbullah​ ise, sınırdaki İsrail askeri üssüne 60'tan fazla roket fırlattı ve Meron hava kontrol üssünü vurduğunu açıkladı.

New York Times'tan korkutan analiz: 'Kâbus senaryosu' yaklaşıyor

İSRAİL'DEN İTİRAF: HİZBULLAH​ STRATEJİK HAVA ÜSSÜNE BÜYÜK HASAR VERDİ

Füze saldırılarından günler sonra terör devleti İsrail'den itiraf gibi bir açıklama geldi. İsrail ordusu, Pazar günü, saldırıların tesise zarar verdiğini ve olayı araştırdığını itiraf etti. İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi; ''İsrail, Hizbullah​ Saldırısının Stratejik Hava Üssüne büyük hasar verdiğini kabul etti. İsrail'in Hizbullah​'ın kullandığı tanksavar füzelerini engelleyecek bir sistemi yok''

New York Times'tan korkutan analiz: 'Kâbus senaryosu' yaklaşıyor

'KABUS SENARYOSU' YAKLAŞIYOR

New York Times yayınladığı analizde 'Kâbus senaryosu' Lübnan'dan Kızıldeniz'e İran​'la daha geniş bir çatışma yaklaşıyor'' değerlendirmesinde bulundu. Söz konusu analizde ''Vekil güçlerinin pek çok noktadan saldırması ve nükleer programının birdenbire yeniden canlanmasıyla İran​, bu kez Rusya​ ve Çin'in de yanında olduğu Batı'ya yeni bir meydan okuma sergiliyor'' denildi.

Kaynak: Dış Haberler
Sonraki Haber Yükleniyor...