Tgrt Haber

Nijerya hükümeti, 'kızların serbest kalması için her yola başvuracak'

15 May 2014 11:03
Nijerya hükümeti, 'kızların serbest kalması için her yola başvuracak'

Nijerya hükümeti, Boko Haram militanları tarafından kaçırılan kız öğrencilerin serbest bırakılması için 'her yola başvurmaya' hazır olduğunu açıkladı.

Enformasyon Bakanı Labaran Maku, Abuja’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Esaret altındaki talihsiz kızlarımızın serbest bırakılmasının sağlanması için her yola başvurmaya hazırız” dedi. Maku, Devlet Başkanı Goodluck Jonathan’ın katılımıyla yapılan Federal Yürütme Konseyi toplantısında, kız öğrencilerin bulunması ve kurtarılması için gereken her türlü yöntemin kullanılması kararı alındığını söyledi. Kız öğrenciler, Nijerya’nın Borno eyaletine bağlı Chibok kentindeki okullarından geçen ay Boko Haram militanları tarafından kaçırılmıştı. Nijeryalı yetkililer, Boko Haram’ın lideri Ebubekir Şekau olduğunu iddia eden bir kişinin, kızlara karşılık cezaevindeki örgüt üyelerinin serbest bırakılması önerisi konusunda şu ana kadar farklı görüşler bildirdi.
Bazı yetkililer, hükümetin kızların serbest bırakılması için Boko Haram ile müzakere edeceğini söylerken, İçişleri Bakanı Abba Moro, bu yönde herhangi bir teklifi kabul etmediklerini açıkladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...