Tgrt Haber

Nijerya’da tekne faciası: En az 50 ölü, çok sayıda kayıp var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Haziran 2023 09:21 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 09:21
Fotoğraf: Arşiv

Nijerya’da Nijer Nehri üzerinden Kwara eyaletine giden yolcu teknesin alabora oldu. Faciada en 50 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de kayboldu. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Fotoğraf: Arşiv

Nijerya’da Nijer Nehri üzerinden Nijer eyaletine giden tekne alabora oldu. Çok sayıda yolcunun olduğu teknede en az 50 kişinin hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise kayboldu.

AŞIRI YÜK TAŞIDIĞI TESPİT EDİLDİ

Teknenin Nijer eyaletindeki bir düğünden dönen davetlileri taşıdığı ve kapasitesinin çok üzerinde yolcu aldığı belirtildi. Teknede kaç kişinin olduğu henüz bilinmezken, bölgede arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı.

ÖLENLERİN ARASINDA KADIN VE ÇOCUKLARDA VAR

Nijer'de ikamet eden Usman Ibrahim yaptığı açıklamada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kurbanların Nijer eyaletindeki Egboti köyündeki bir düğünden döndüklerini ifade ederek, “Tekne battığında 100'den fazla kişi taşıyordu" dedi.

Kazanın yerel saatle 03.00 sularında meydana geldiğini aktaran Ibrahim, kazadan saatler sonra haberlerinin olduğunu ifade etti.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...