Tgrt Haber

Kiev'de oğlunun cesedini kuyuda gören annenin feryadı yürekleri burktu

12 Nisan 2022 12:40 - Güncelleme : 12 Nisan 2022 12:49

Ukrayna’lı bir anne uzun bir aramanın ardından Kiev'in Bozov köyünde bir kuyuda oğlunun cesedini buldu. Rusya’nın Ukrayna’ya zulmünü bir kez daha ortaya koyan görüntülerde oğlunun cesedini kuyunun içerisinde gören annenin feryadı yürekleri dağladı.

Kiev yakınlarındaki Buça'da sivillerin öldürüldüğü iddiaları dünyayı ayağa kaldırmıştı. Sosyal medyada yayınlanan yeni görüntülerde bir anne uzun süredir aradığı oğlunun cesedini Kiev’in Bozov köyünde bir kuyuda buldu.

Rusya’nın Ukrayna’ya zulmünü bir kez daha ortaya koyan görüntülerde annenin feryadı yürekleri paramparça etti.

ZELENSKi'DEN SAVAŞ SUÇU ÇIKIŞI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne yaptığı hitabında, "Uluslararası hukukun üstünlüğünün zamanı bittiyse o zaman BM'yi kapatalım" ifadelerini kullandı.

Kiev'de oğlunun cesedini kuyuda gören annenin feryadı yürekleri burktu

Zelensky, “İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana görülmemiş savaş suçlarının işlendiğini görüyoruz” dedi.

BİNLERCE KİŞİ ÖLÜ BULUNDU

Ukrayna, Rus askerlerinin terk ettiği bölgede 1222 ceset bulunduğunu iddia etti. Buça’da onlarca kişinin ölü bulunması sonrası bugün de Bozova’da da bir toplu mezarın bulunduğu öne sürülüyor.

Kiev'de oğlunun cesedini kuyuda gören annenin feryadı yürekleri burktu

Ukrayna Başsavcısı Irina Venediktova, Kiev çevresinde, Rus askerlerin çekildiği bölgelerde şu ana dek 1200’den fazla cesedin bulunduğunu söyledi.

"İŞLENEN SAVAŞ SUÇLARINI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"

Rusya’nın sivil katliamları iddiaları uluslararası kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile görüşen Avusturya Başbakanı Karl Nehamme ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz’da sessiz kalmadı.

Kiev'de oğlunun cesedini kuyuda gören annenin feryadı yürekleri burktu

Avusturya Başbakanı Nehammer görüşme sonrası yaptığı açıklamasında, "Ukrayna halkı çok zor zamanlardan geçiyor. Avusturya Avrupa Birliği’nin bir parçasıdır. İşlenen savaş suçlarını görmezden gelemeyiz. Adalet nerde yok olduysa oraya yardım etmek gerekir. Avusturya yaptırımları tamamen destekliyor ve kendi imkanlarıyla yardım ediyor. Yaptırımları artıracağız. Yeni yaptırım paketi kabul edildi ve bu sonuncusu olmayacak. Avusturya Mariupol’de insani koridorların açılması konusunda destek verecek. Ukrayna’dan savaştan kaçarak ülkemize gelenlere yardım edeceğiz. Bucha’da korkunç şeyler yaşandı. Bu savaş suçlarıyla uluslararası ceza adalet sistemi ilgilenmeli" açıklamasını yaptı.

SCHOLZ: SİVİLLERİN ÖLDÜRÜLMESİ SAVAŞ SUÇU

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça'da sivilleri öldürenlerin savaş suçu işlediğini ve hesap sorulması gerektiğini söyledi.

Rus birliklerinin geçen hafta Buça'dan çekilmesinden bu yana, Ukraynalı yetkililer yüzlerce sivilin ölü bulunduğunu belirtiyor.

Almanya Başbakanı "Bu, unutamayacağımız bir şey. Bu suçu görmezden gelemeyiz. Bunlar savaş suçları ve yapanlardan hesap sorulmalı" dedi. Scholz ayrıca, Almanya'nın Ukrayna'ya savunma silahları vermeye devam edeceğini belirtti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...