Tgrt Haber

Öğretmenin 400 şınav ısrarı öğrencileri hastanelik etti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TRT Haber
12 Ocak 2023 17:56 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 18:01
Öğretmenin 400 şınav ısrarı öğrencileri hastanelik etti 

ABD'de bulunan bir lisede, bir öğretmen öğrencilerine futbol antrenmanında zorla 400 şınav çektirdi. Bir saatte 400 şınav çeken öğrenciler hastanelik oldu. Baş futbol antrenörü John Harrell, yaşanan olayın ardından hastanelik oldu. 

ABD'nin Texas eyaletindeki Rockwall-Heath Lisesi'nde, bir öğretmen, öğrencilerine zorla 400 şınav çektirdi. Ağır antrenmana dayanamayan öğrenciler soluğu hastanede aldı. 

Dallas Morning'den aktarılan bilgiye göre, bir anne, öğretmen tarafından oğlunun su molası vermeden 300 ila 400 şınav çekmeye zorlandığını iddia etti, ancak misilleme korkusuyla kimliğinin açıklanmasını istemedi. 

Gazete, oğlunun hastaneye kaldırıldığını ve böbrek hasarına veya yetmezliğine neden olabilen rabdomiyoliz teşhisi konduğunu bildirdi.

Aşırı egzersizden sonra en az sekiz öğrenci hastaneye kaldırıldı. Diğer iki veli de Koç Harrell'ın çocuklarına bir saat içinde 350 şınav çektirttiğini ifade etti.

Olayın ardından okul yönetimi velilere gönderdiği mektupta, "Olay hakkında bağımsız bir soruşturma başlatıldı. Ayrıca Koç Harrell idari izne çıkartıldı. Bunun dışında da gerekli önlemlerin alındığını bildirmek isteriz" açıklamasında bulunuldu.

2019'dan beri Rockwall-Heath'te çalışan Harrell, bir yıldır lisenin futbol koçluğunu yapıyordu.

 

Kaynak: TRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...