Tgrt Haber

Okul katliamından kan donduran detaylar: Ölüm listesi hazırlamış!

04 May 2023 13:44 - Güncelleme : 04 May 2023 18:01

Sırbistan'daki okul saldırısının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edildi. Veliler, Bakanlığı protesto için sokaklara çıktı. 8'i öğrenci 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen 7'nci sınıf öğrencisinin üzerinden ise ölüm listesi ile okul planı çıktı.

Dünya, Sırbistan​'ın başkenti Belgrad​'da düzenlenen okul katliamının şokunu yaşarken, olaya ilişkin detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. 8 öğrenci ile bir güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kendini ihbar ederek teslim olan 13 yaşındaki saldırgan​, olaya ilişkin ayrıntıları polisle paylaştı.

CEZAEVİNE GİRMEYECEK!

TRT Haber'in aktardığına göre, üzerinde öldürdüğü öğrencilerin listesi ile okul planı bulunan saldırganın, eylemi bir aydır planladığı ortaya çıktı. İfadesine göre 2 tabancı ve 4 molotofkokteyli ile okula giren saldırgan, önce güvenlik görevlisi ve nöbetçi öğrencinin bulunduğu masaya ateş açtı. Ardından da sınıfa girerek hazırladığı ölüm listesindeki öğrencileri tek tek vurdu.

Saldırının sebebine ilişkin henüz bir açıklama yapmayan saldırganın, Sırbistan Ceza Kanunu'na göre 13 yaşında olduğu için cezai sorumluluğu bulunmuyor. Bu sebeple, cezaevine girmeyecek ve psikiyatri merkezinde tedavi görecek.

Okul katliamından kan donduran detaylar: Ölüm listesi hazırlamış!

VELİLERDEN BAKANLIĞA PROTESTO

Diğer yandan hayatını kaybedenlerin yanı sıra 6 öğrenci ile bir öğretmenin de yaralandığı saldırı sonrasında okul girişinde bir anı bölümü oluşturuldu. Saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına okullun önünde mumlar yakılıp çiçekler bırakıldı. Veliler de Sırbistan Eğitim Bakanlığı'na yürüyerek protesto gösterisi düzenledi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...