Tgrt Haber

Okul servisinde unutulan 3 yaşındaki çocuk hayata tutunamadı!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Eylül 2022 10:51 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 11:15
Okul servisinde unutulan 3 yaşındaki çocuk hayata tutunamadı!

Japonya'da anaokulu servisinde 3 yaşındaki kız çocuğu unutuldu, 5 saat boyunca sıcak çarpmasına maruz kalan çocuk fark edilir edilmez hastaneye kaldırıldı. Fakat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Japonya​'nın Makinohara şehrinde dün saat 08.50 sıralarında okula ulaşan 6 öğrenci ve müdürün bulunduğu anaokulu​ servisinde 3 yaşındaki bir kız çocuğu unutuldu. Shizuoka itfaiye departmanından yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin eve dönüş saatinin yaklaşması nedeniyle saat 14.10 gibi servis​ aracının kapısını açan bir okul personeli, çocuğu araçta baygın halde buldu.

Yüksek ateş belirtisi ile hastaneye kaldırılan öğrencinin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Bölgede dün 12.55 sıralarında 30.5 derece sıcaklık kaydedildiği açıklanırken, 3 yaşındaki kızın sıcak çarpmasından öldüğü belirtildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Shizuoka polisi, olayın yaşandığı anaokulunda ihmal şüphesiyle bugün arama yaptı. Olayla ilgili detaylı soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

Öte yandan ülkenin Fukuoka eyaletinde geçtiğimiz yıl benzer bir ihmal yaşanmış, 5 yaşındaki bir çocuk kilitli anaokulu servisinde yaklaşık 9 saat unutulduktan sonra sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Ülkede infiale neden olan olayın ardından, hükümet yerel yönetimlere tedbirlerin artırılması talimatı vermişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...