Tgrt Haber

Öldürme arzusunu günlüğüne itiraf etmiş! Üniversite katliamı sonrası Prag'da toplumsal travma

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
22 Aralık 2023 12:34 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 12:40
Öldürme arzusunu günlüğüne itiraf etmiş! Üniversite katliamı sonrası Prag'da toplumsal travma

Çekya'nın başkentinde öğrenim gördüğü üniversitede en az 15 kişiyi öldürüp, en az 25 kişiyi de yaralayan katliamcı korkunç  öldürme arzusunu günlüğüne itiraf etmiş.

Dünya bir kez daha toplu cinayet haberiyle sarsıldı. Dehşetin adresi bu kez Çekya​'nın başkenti Prag​ oldu.

24 yaşındaki David Kozak tarafından öğrenim gördüğü Karls Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde düzenlenen saldırıda 15'ten fazla hayatnı kaybederken, 25 kişi de yaralandı.

Dehşet saçan ve otomatik bir silahla onlarca insanı öldüren David Kozak'ın bir sosyal medya platformunda yazdığı günlükte içindeki öldürme arzusunu itiraf ettiği ortaya çıktı.  

BU AYIN BAŞINDAKİ KATLİAMDAN ETKİLENMİŞ

Kozak'ın mesajlaşma platformu Telegram'da yazdığı Rusça günlükte, "Bir gün bir okula silahlı baskın yapmak istiyorum ve muhtemelen intihar etmek istiyorum. Alina Afanaskina bana çok yardımcı oldu" yazdığı belirtildi. 
Kozak'ın bahsettiği Afanaskina ise bu ayın başında Rusya'da bir okula silahlı saldırı düzenleyen 14 yaşındaki öğrenciydi.

Katliam yapan gencin mesajında devamında ise, "Ben her zaman öldürmek istiyordum. Ben gelecekte bir manyak olacağımı düşünüyordum" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...