Öldürülen Müslüman polis saldırının sembolü oldu
Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen Müslüman polis memuru Ahmed Merabet olayın sembolü haline geldi.
Fransa'ın başkenti Paris'te çarşamba günü mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen Müslüman polis memuru Ahmed Merabet, olayın sembolü haline geldi. Sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'da 42 yaşındaki Merabet için kullanılan ve "BenimAdımAhmed" anlamına gelen "JeSuisAhmed" ifadesi, en fazla paylaşılan etiketler arasında yer aldı. Sosyal medyada paylaşılan mesajlarda Müslümanlarla teröristlerin karıştırılmaması gerektiği vurgulandı. Twitter'da "JeSuisAhmed" etiketiyle paylaşılan bir mesajda "Peygamber için öldürdüklerini söylemelerine karşın onun adını taşıyan bir polisi soğukkanlılıkla öldürebiliyorlar" ifadeleri kullanıldı. Merabet'in cesaretinin takdir edildiği bir başka mesajda "Ben Charlie'yim ama aynı zamanda başkalarının hayatını kurtarmak için vahşice öldürülen Ahmed'im" denildi. Twitter'da paylaşılan başka bir mesajda da şu ifadeler yer aldı: "Adı Ahmed Merabet'ti. Polisti. Cumhuriyeti korurken hayatını kaybetti".
Merabet adli polis olacaktı
Başarılı ve mesleğine tutkuyla bağlı bir polis olarak tanınan Merabet, adli polis olmaya hak kazanmıştı. Polis Sendikası yetkilisi Rocco Contento, görevini ihtiyatla yapan bilinçli bir kişi olarak nitelediği Merabat'ın saldırıda öldürülmesine çok şaşırdığını söyledi. Paris'in kuzeyindeki Seine- Saint- Denis bölgesine bağlı Livry-Gargan'da yaşayan Merabet, arkasında eşi, 3 kız kardeşi ve 2 erkek kardeşini bıraktı. Ailesi Merabet'in cenazesinin Bobigny mezarlığına defnedilmesini istiyor. Saldırganların son kurbanlarından biri olan Cezayir asıllı Merabet, başkent Paris'in 11. bölgesindeki polis merkezinde görev yapıyordu. Yaklaşık 8 yıldır görevini sürdüren Merabet, Richard-Lenoir bulvarında saldırganlar tarafından vurularak ağır yaralanmıştı. Görüntüler, saldırganların bilinci hala açık olan ve kaldırımda yatan Merabet'e "Bizi öldürmek mi istiyorsun?" diye sorduğunu, yaralı polisin ise ellerini kaldırarak "Hayır, sorun yok şef" diye cevap verdiğini gösteriyor. Fransa'da yaşayan Kuzey Afrika kökenliler birbirlerine hitap ederken "şef" ifadesini kullanıyor. Charlie Hebdo'nun ofisine dün düzenlenen silahlı saldırıda ikisi polis, dördü karikatürist 12 kişi yaşamını yitirmişti. Olaydan sonra ülke çapında güvenlik önlemleri arttırılmıştı.