Tgrt Haber

Ölümcül hastalık bu doktor tavsiyeleriyle korkunç hal aldı: Telefonunu elinden alıp 4 gün odaya kapatın!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
01 Eylül 2024 12:03 - Güncelleme : 01 Eylül 2024 13:13
Ölümcül hastalık bu doktor tavsiyeleriyle korkunç hal aldı: Telefonunu elinden alıp 4 gün odaya kapatın!

14 yaşındaki Oscar Fairs, kalp çarpıntısı, halsizlik, baş ağrısı, mide bulantısı gibi şikayetlerle başvurduğu sağlık kuruluşlarından skandal tavsiyelerle eve gönderildi. Şikayetleri bir türlü son bulmayan çocuğun ölümcül hastalığı ise çok geç fark edilebildi. Şimdilerde annesi hem oğlu için bir çare hem de adalet arıyor. 

Genç bir futbolcu olan Oscar Fairs, geçtiğimiz yıl rahatsızlandı. Sağ tarafında güçsüzlük, kalp çarpıntısı, baş ağrısı, mide bulantısı gibi şikayetleri olan Fairs için bir doktor ruh sağlığıyla alakalı bir teşhis koydu ve Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı​ Hizmetleri'ne (CAMHS) sevk etti.

Oscar danışmanlık almaya başlasa da her geçen gün sağlığı daha da kötüye gitti. Aile hekimine başvuran aileye doktor, Oscar'ın migreni olduğunu, ''dört gün boyunca telefonu olmadan karanlık bir odaya konulması gerektiğini" söyledi.

Ölümcül hastalık bu doktor tavsiyeleriyle korkunç hal aldı: Telefonunu elinden alıp 4 gün odaya kapatın! - 1. Resim


ACI GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Anne, çocuğunu bir başka sağlık kuruluşuna götürüp MR çekilmesini istediğinde ise acı gerçek ortaya çıktı. Henüz 14 yaşındaki Oscar'a beyin tümörü teşhisi konuldu. Beyninde 7 cm'lik bir tümör olduğu ortaya çıkan Oscar'ın iki sene önce bu hastalığa yakalandığı düşünülüyor.

YANLIŞ TEŞHİS VE SKANDAL TAVSİYELER İÇİN SORUŞTURMA

Oscar'ın annesi Natalie, ''Tümörünün akıl sağlığı ve migren​ gibi yanlış teşhisler nedeniyle tespit edilememesinden dolayı birilerinin sorumlu tutulması gerektiğine inanıyorum. 2023 yılında semptomları başladı ve kimse bir tarama yapmadı'' diyerek isyan etti. 

Oscar, acil olarak tedavi görmeye başladı. Ayrıca şimdiye kadar 7 ameliyat geçirdi. 

Ölümcül hastalık bu doktor tavsiyeleriyle korkunç hal aldı: Telefonunu elinden alıp 4 gün odaya kapatın! - 2. Resim


Yanlış teşhis nedeniyle tedaviye geç başlamak zorun kalan Oscar'a skandal yönlendirmelerde bulunan doktorlar için ise soruşturma açıldı. Natalie, "Bir davanın açılmasından dolayı çok rahatladık.'' dedi.

Oscar ise henüz sağlığına kavuşamadı. Natalie'nin masrafları karşılamasına yardımcı olmak için bir bağış kampanyası başlatıldı. Natalie, "Oğlumun hayatını kurtarmak için herkesin benimle birlikte hareket etmesi gerekiyor. Bu, 70 bin sterlinden fazla bir maliyete yol açacak." diyerek yardım istedi. 

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
Sonraki Haber Yükleniyor...